Juniorkonsulent og familieterapeut fylder 50

Dorthe Hjorth Schmidt.

Lørdag den 3. oktober fylder junior/teen-konsulent Dorthe Hjorth Schmidt fra Agerskov 50 år.

Den kommende fødselar er født og opvokset i Sønderjylland og har siden 2015 været ansat som konsulent for Luthersk Mission i Vestdanmark. Her rejser hun rundt og underviser og inspirerer lederne i LM’s lokale junior- og teenklubber og arrangerer lejre og stævner.

Hun er også med til at udvikle materialer, så det bliver lettere for lederne at fortælle bibelhistorier for børn og unge og lære dem mere om den kristne tro.

– Noget af det bedste ved det, jeg laver, er, når jeg har været med til at arrangere et kursus for ledere, og de bagefter fortæller, at de er blevet fyldt så meget op åndeligt, socialt og idemæssigt, så de bare har lyst til at komme hjem og give det videre til børnene, som de har hørt. Det gør mig bare så glad og taknemmelig til Gud, fortæller Dorthe.

Dorthe Hjorth Schmidt er uddannet lærer og har arbejdet i 17 år som folkeskolelærer. Desuden er hun uddannet som familieterapeut og har klienter i privat terapi.

Hun er gift med Ole og sammen med parrets to børn, Veronika på 16 og William på 7, er de engageret i Luthersk Mission i Agerskov.