Trompetfest i Christianiakirken

Der blev blæst i shofar-trompeter uden for Christianiakirken den 18. september. Figuren af den opstandne Jesus er lavet af kirkens kunstner Martin Hartvig Jansen. Foto: Peter Seraf Andersen.

Der blev blæst i vædderhorns-trompeter uden for Christianiakirken fredag aften den 18. september. Dermed markerede man starten af trompetfesten forud for forsoningsfesten, Yom Kippur, 10 dage senere.

Begivenheden er arrangeret i et samarbejde mellem Christianiakirken og Breakthrough Denmark, fortæller Phil Clarke.

– Breakthrough Denmark har en bedegruppe, som fik et ord fra Vorherre om, at de skulle komme og bede 1-2 dage hver uge på Christiania i år. Det har de så gjort sammen med nogle af Christianiakirkens medlemmer, fortæller Phil Clarke.

Christianiakirken blev grundlagt i 2004 af kirkens leder, John Andersen, sammen med Folkekirkens daværende gadepræst Ellen Gylling. I år har kirken besluttet sig for at overholde de såkaldte jødiske efterårsfester, som beskrives i 3. Mosebog kap. 23. Festerne i 3. Mos. 23 opfattes af mange kristne som en guddommelig påmindelse om de trompeter, der vil blive blæst, når vores frelser og forsoner Jesus vender tilbage i den sidste tid, forklarer Phil Clarke, som både er medarrangør af festerne og medlem af kirkens ledelse.

Som en del af arrangementet mødes menigheden hver aften frem til forsoningsfesten den 28.-29. september for at bede og høre Guds ord.