Partelefon skal redde kærligheden

Center for Familieudvikling har den 7. september åbnet ’Partelefonen’, hvor folk anonymt kan tale med en rådgiver tre eftermiddage om ugen.

Det nye tilbud henvender sig til par, som fx. finder det svært at kommunikere, savner kærestetid og nærhed eller føler, at parforholdet er under pres.

Hvis man vil gøre noget ved problemerne, kan man mandag, onsdag og torsdag eftermiddag ringe og få en snak med en af CfKs uddannede rådgivere.

Lytter, rådgiver og hjælper folk videre

”Det er helt normalt at opleve udfordringer i sit parforhold. Partelefonens rådgivere vil forsøge at hjælpe jer til at håndtere og forstå udfordringer i jeres parforhold på en ny måde, som øger sandsynligheden for bedre trivsel og for, at I får den respons, I håber på fra jeres partner.

I samtalen vil der være fokus på det, som fylder netop for jer,” hedder det i beskrivelsen af det nye telefoniske partilbud.

Da der er tale om et nyt koncept, beder Center for Familieudvikling folk evaluere samtalen. Denne evaluering kan udføres med 100 % anynonymitet.

Andre hjælpemidler

Center for Familieudvikling tilbyder også et såkaldt Par-tjek, hvor en vejleder kan hjælpe par til at styrke og vedligeholde forholdet i tide og over tid.

Man kan også spille et spil, som hedder Kendskabsspillet. Det består af 104 spørgsmålskort, som er udviklet til at fremme folks nysgerrighed, interesse og kendskab til hinanden i parforholdet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også bogen “Pas på parforholdet – når kærligheden er kommet for at blive” kan være til hjælp. Det er en bog om kærlighed, kommunikation og hvordan et parforhold også handler om at passe på hinanden.

Endelig anbefaler Centeret, at folk tager på et to-dages parkursus (PREP) for at få inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Det nye tilbud, Partelefonen, er udviklet med støtte fra Østifterne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: