Teologpar på 70 og 75 bliver volontører i Hongkong

De får lige tid til at fejre deres runde fødselsdage. Så går turen til dialog- og retrætecenteret Tao Fong Shan i Hongkong.

Bodil og Jens Arne Skjøtt

Bodil Skjøtt, som fyldte 70 den 29. august og ægtemanden Jens Arne Skjøtt, som rundede de 75 den 3. september, håber at kunne rejse til Hongkong som volontører for den kristne organisation Areopagos midt i oktober.

Bodil og Jens Arne Skjøtt er begge teologer fra Aarhus. Under studietiden oplevede de et kald til mission, som senere har ført dem vidt omkring, selv om Jens Arne dengang havde en forventning om, at han skulle missionere som sognepræst i en dansk folkekirke.

Liberias jungle

Ægteparret Skjøtt fik senere et konkret kald til mission, og de rejste til Liberia som missionærer for Dansk Ethioper Mission sammen med deres to små drenge.

Det blev til otte år i junglen i perioden 1981-1989, hvorefter turen gik til Israel som udsendte for Israelsmissionen.

Præstepar i Jerusalem

Mens Jens Arne blev præst for danskere i Israel, var Bodil tilknyttet arbejdet ud fra studiecentret for messianske jøder, Caspari Center i Jerusalem, i perioden 1989-1999.

Herefter fortsatte Bodil arbejdet for Israelsmissionen som redaktionssekretær for det internationale tidsskrift Mishkan. Hun var også gennem fem år bibelinspirator for Det Danske Bibelselskab, før hun blev generalsekretær for Israelsmissionen i perioden 2007-2018.

Jens Arne blev efter hjemkomsten til Danmark præst i Ølsted Sogn ved Horsens frem til sin pension i 2010. I 2012 har Jens Arne opholdt sig i Afghanistan som soldaterhjemsleder i to gange tre måneder.

Bodil, der blev kåret som Årets teolog af Menighedsfakultetet i 2017, har i årevis været med til at præge udviklingen i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og Dansk Missionsråds studieudvalg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også internationalt står hun centralt placeret i Lausanne Consultation on Jewish Evangelism.

Seniorvolontører i Hongkong

Areopagos bringer på hjemmesiden et interview med sine kommende volontører, som foruden seniorvolontørerne også tæller familien Thea og Simon Mukai og deres to børn.
Her fortæller Bodil og Jens Arne Skjøtt:

”Vi skal til Tao Fong Shan, fordi vi har lyst og har mulighed for det, og så fordi vi er blevet opfordret til at søge stillingen som seniorvolontører af folk, som både kender os, Tao Fong Shan og det, som Areopagos gerne vil med deres engagement på stedet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De har ladet os forstå, at de synes, at vi, med det vi har med i vores rygsæk fra vores vandring indtil nu, vil passe godt med stedets behov og ønsker.”

På Tao Fong Shan, hvor der normalt kommer studerende, turister og pilgrimme, skal de ”være en del af et sted, hvor bøn, stilhed og meditation præger dagsrytmen”.

Og seniorvolontørernes håb er, at de med deres tro og erfaring kan hjælpe andre frem til større kærlighed og tillid til Gud.

De to erfarne missionærer har fremlejet deres hus i Tilst fra slutningen af september. Ifølge planen skulle de nemlig allerede være rejst til Hongkong den 1. september, men så blev planerne udsat til midt i oktober på grund af coronapandemien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bodil og Jens Arne Skjøtt har tre voksne sønner og fem børnebørn.