30 årigt Aarhus-kor skifter navn og dirigent

Koret RESONANS, som blev stiftet i 1991 under navnet Mosaik, består i øjeblikket af cirka 20 unge mænd og kvinder.

Det rytmiske Aarhus-kor Mosaik, som holder til på Menighedsfakultetet, hedder nu RESONANS.

Koret, der blev stiftet i 1991, har også fået ny dirigent og en helt ny profil. Men målet for det hele er stadig det samme, oplyser den nye dirigent, Jakob Gunnertoft.

Med udgangen af sidste år besluttede korets mangeårige dirigent, Christian Michael Villadsen, at trække sig, og det efterlod naturligvis pladsen til en anden. Efter et halvt år uden en decideret musikalsk ansvarlig overtog 43-årige Jakob Gunnertoft ledelsen af koret fra 1. august.

Siden 1. august har organist ved Christianskirken i Aarhus Jakob Gunnertoft været korets dirigent og musikalsk ansvarlige.

Gunnertoft Gospels leder

Ud over at være uddannet rytmisk pianist fra konservatoriet er korets nye dirigent også ansat som organist og kirkemusiker ved Christianskirken i Aarhus. Desuden er han kendt som manden bag koret Gunnertoft Gospel Singers.

– Med baggrund i det professionelle ensemble Gunnertoft Gospel Singers har jeg savnet et større kor med bredere kristent repertoire og regelmæssige øvere. Alt dette rummer RESONANS, og samtidig er koret meget veldrevet på det praktiske og sociale plan, så jeg kan koncentrere mig om det musikalske, siger Jakob Gunnertoft. Han tilføjer:

“Der er simpelthen så mange spændende muligheder med koret, som jeg glæder mig til at udforske og arbejde med i den kommende tid.

Desuden har min ansættelse som organist ved Christianskirken gjort, at jeg føler mig mere knyttet til lokalområdet, som RESONANS er en del af.”

Et kor med et budskab

Med en ny mand i spidsen for koret var det et oplagt tidspunkt at justere profilen og kaste boldene op i luften. Navnevalget endte på RESONANS, og det er der flere årsager til, lyder det fra korets formand, Eskil Lyngsøe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“RESONANS kan handle om, at et budskab vinder genklang hos andre. RESONANS kan også være vibrationer, som smitter, og som sætter andre i bevægelse, og vi håber, at RESONANS vil skabe resonans hos dem, der oplever os,” siger Eskil Lyngsøe.

Uanset om navnet skulle være Mosaik, RESONANS eller noget helt tredje, så har koret alle dage haft en mission med sin sang: At sprede glæde og at sprede kristendommens budskab gennem toner, harmonier og tekster.

“Vi ønsker at pege på Jesus med vores sang og med vores stemmer, og det vil vi gøre på akkurat samme måde, som vi har gjort de seneste 29 år, bare i en ny indpakning,” siger Eskil Lyngsøe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netop denne indpakning ser den nye dirigent frem til at give nye farver i den kommende tid.

“Det er mit mål at løfte RESONANS til et kor på professionelt niveau både med koncerter og musikproduktioner med mere. Mine planer for koret stikker i mange forskellige retninger,” siger Jakob Gunnertoft.

“RESONANS har rigtig stort potentiale, så jeg glæder mig til den musikalske rejse, som først lige er begyndt,” fastlår dirigenten.

I år er det muligt at opleve det gamle, fornyede kor ved to julekoncerter, nemlig i Vildbjerg Kirke den 13. december, og i Christianskirken i Aarhus den 16. december.


Artiklen fortsætter efter annoncen: