Blå Kors tilbyder psykologhjælp til udsatte i Aarhus

Kirker i Aarhus samarbejder med Blå Kors og forskere i psykologi om projektet PsykologCare, der skal yde gratis terapi til udsatte borgere i byen.

Projektleder i PsykologCare Camilla Jin Joseph ser frem til at hjælpe udsatte voksne i Aarhus.

Der findes mange tilbud om gratis psykologhjælp i Aarhus, men de er målrettet til børn og unge under 30. Derfor vil Kirkernes Sociale Arbejde nu i samarbejde med Blå Kors tilbyde hjælp til udsatte over 30.

I netværket Kirkernes Sociale Arbejde samarbejder kirker om at gøre en forskel for borgere i Aarhus. I august fik de midler fra TrygFonden til at kunne starte PsykologCare op, og projektleder Camilla Jin Joseph har glædet sig til at komme i gang.

”Vi glæder os så meget til at kunne tilbyde gratis terapi til borgere i Aarhus. Vi støder ofte på borgere, der enten ikke har råd til egenbetalingen hos en psykolog eller terapeut, eller ikke kan finde rundt i det psykiatriske system.

Det er fantastisk, at vi nu kan henvise dem til terapi med en minimal venteliste,” fortæller Camilla Jin Joseph.

Praktik for terapeuter

Udover at være støttet af midler fra TrygFonden er PsykologCare også støttet af frivillige hænder. Projektets terapeuter er blandt andre kandidatstuderende fra psykologi, der får mulighed for at bruge deres fag i praksis. Samtidig vil de studerende modtage vejledning og supervision fra uddannede psykologer.

Projektkoordinator på PsykologCare Lennart Kiel, der er psykolog og forskningsassistent på Aarhus BSS, er særligt begejstret for den mulighed, det giver for psykologistuderende.

”Med PsykologCare vil vi rigtig gerne skabe et tilbud til udsatte personer, der ikke selv har råd til at betale for psykologisk rådgivning og terapi.

Samtidig ser vi det som en oplagt mulighed for at få skabt en arena, hvor psykologistuderende kan få mulighed for at anvende deres uddannelse i praksis.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi ved, at der er mange psykologistuderende, som brænder for at hjælpe andre mennesker, og deres ressource og motivation vil vi gerne hjælpe dem med at få i spil,” siger projektkoordinator Lennart Kiel.

Styrket samarbejde

Kirkernes Sociale Arbejde er et projekt under Blå Kors Danmark, som ønsker at styrke det sociale arbejde, som danske kirker udfører lokalt. Udover at samarbejde om PsykologCare, samarbejder kirkerne også om praktisk hjælp til mennesker i Aarhus.

PsykologCare er nu i gang med at finde frivillige terapeuter, og der er allerede stor interesse for at være med.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra november er der mulighed for at søge om hjælp gennem PsykologCare. For at modtage hjælpen skal man være fyldt 30 år og ikke selv have mulighed for at betale et forløb hos en praktiserende psykolog. Man kan læse mere om projektet på psykolog-care.dk.

Kirkernes Sociale Arbejde i Aarhus

Kirkernes Sociale Arbejde er et samarbejdende netværk af kirker og organisationer i Aarhus, der – på trods af forskellighed – går sammen om at gøre en forskel for byens borgere gennem forskellige indsatser. Se også ksa-aarhus.dk

Sådan søger man hjælp:

Gennem hjemmesiden psykolog-care.dk er der mulighed for at ansøge om at modtage terapi og rådgivning. Det kræver dog, at man er 30 år og ikke selv har mulighed for at betale et forløb hos en praktiserende psykolog.


Artiklen fortsætter efter annoncen: