Efterlyser kilder til oplysninger i kronik om covid-19 medicin

Nikolaj Hartung Kjærby
Bedegadevej 1
3782 Klemensker

I kronikken i Udfordringen den 11. oktober 2020 påstår Karsten Pultz at der er “utallige videnskabelige peer reviewed artikler, som viser, at HCQ forkorter sygdomsforløb og reducerer dødeligheden betydeligt”, men hvad det er for artikler han hentyder til, står hen i det uvisse, for han nævner kun én, nemlig den der blev offentliggjort i ’International Journal of Antimicrobial Agents’ 24. august 2020.

Den pågældende artikels titel er “Hydroxychloroquine and azitrhomycin as a treatment of COVID-19: results of an open-label non-randomized clinical trial”, dvs. der er ikke tale om en randomiseret blindtest, men om det modsatte: en ikke-randomiseret, ikke-blind test. De to ting betyder at resultaterne videnskabeligt set ikke kan bruges til ret meget.

At Pultz ikke nævner, hvilke andre artikler han har i tankerne, ærgrer mig, for jeg har ikke kunnet finde frem til nogen; tværtimod viser alle de undersøgelser, jeg han læst, om, at der ikke er basis for at hævde, at HCQ har nogen nævneværdig effekt mod Covid-19.

Det viste sig da også, at selv Donald Trump, der har været et af midlets fremmeste fortalere, lod sig behandle med de anerkendte midler Remdesivir og Dexamethason, da han – selvom han angiveligt har brugt HCQ forebyggende – blev ramt af sygdommen.

Jeg ville ønske, at Udfordringen ikke fremover ville lægge spalteplads til ikke-fagfolk, der udbreder potentielt livsfarlig misinformation om medicinske emner.

Svar fra Karsten Pultz:
Her er dokumentationen

Udfordringens redaktion har forelagt ovenstående kritik for Karsten Pultz, som henviser i øvrigt til en lang række videnskabelige kilder, som nu er tilføjet kronikken som link på hjemmesiden.

Stoffet hydroxychloroquine er nu igen er blevet tilladt, så alle danske læger kan ordinere det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kilderne til oplysningerne i kronikken er bl.a.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857920303423

https://www.nature.com/articles/s41419-020-2721-8/figures/1


Artiklen fortsætter efter annoncen:https://www.youtube.com/watch?v=2uzXHnUViro&t=513s

https://www.youtube.com/watch?v=uy1cPT1ztko&t=891s

https://www.youtube.com/watch?v=nn2P4-cK_K8&t=3937s

https://www.paulcraigroberts.org/2020/04/11/professor-didier-raoult-releases-the-results-of-a-new-hydroxychloroquine-treatment-study-on-1061-patients/


Artiklen fortsætter efter annoncen:https://principia-scientific.com/prestigious-medical-journal-endorses-hydroxychloroquine-for-covid-19/

https://thewatchtowers.org/breaking-report-from-john-hopkins-journal-great-news-on-hydroxychloroquine-zinc/

https://www.washingtontimes.com/news/2020/jul/3/peer-reviewed-study-finds-hydroxychloroquine-effec/

https://www.breitbart.com/health/2020/04/01/battlefield-medicine-ny-nj-doctors-patients-see-anecdotal-evidence-hydroxychloroquine-benefits-fighting-coronavirus/

https://brandnewtube.com/watch/dr-dolores-cahill-on-immunology-antibodies-cvd19-interview_WLnKYR34c8RcblH.html (Se især 26 min. inde i videoen.)