Gideon fejrer 90 år i Norge

– Mange fortæller, at de er kommet til tro ved at læse vore bibler, siger generalsekretær Steinar A. Hopland. Foto: Gideon

I kamp mod sækulariseringen mener gideonitterne, at flere skal kunne læse Bibelen på norske hoteller og andre institutioner.

I næsten 90 år har forretningsmænd, ledere og andre fagfolk i Gideon lagt bibler eller ny-testamenter på hoteller og pensionater i Norge. De senere år uddeler de også Guds ord på skoler, asylcentre, helseinstitutioner, i fængsler og til forsvaret.

– Vi får mange breve og vidnesbyrd fra folk, som har fundet eller fået bogen, og som den har betydet meget for. I hvert nummer af Gideonbladet har vi den glæde at kunne skrive om disse situationer.

Det kan ske direkte, eller efter at folk senere tager bogen frem påny, efter at den længe har stået ulæst. Mange har kommet til tro gennem disse bøger, siger generalsekretær i Gideon i Norge, Steinar A. Hopland til Kristelig Pressekontor.

Samtidig oplever gideonitterne også modstand. Der er nu færre steder end tidligere, som byder dem velkommen, og flere skoler og hotelkæder nægter at tage imod bibler. De vil hellere have FNs menneskerettigheder, husholdningstips eller træningstips på værelserne.

– Derfor henvender vi os nu oftere direkte til enkelthoteller end til kæderne. Vi kæmper mod afkristningen af Norge, fastslår Steiner A. Hopland.