Grotesk at rødt flertal vil overvåge kristne

At sammenligne kristne grupper med muslimer er grotesk og tyder på uvidenhed hos forslagsstillerne, siger folketingsmedlem Marie Krarup om SFs forslag, der støttes af S, R og Enhedslisten.

Marie Krarup

– Det er grotesk og absurd, at nogle politikere vil overvåge og studere kristne grupper. Det er helt unødvendigt.

Det siger folketingsmedlem Marie Krarup, Dansk Folkeparti, efter at der har vist sig et rødt flertal for at indføre en overvågningsenhed, som skal holde øje med, at kristne grupper ikke udøver social kontrol i forhold til bl.a. homoseksualitet og skilsmisse.

– Det er en grov ligestilling af muslimer og kristne. Det tyder på en sådan blindhed og uvidenhed om kristne grupper hos forslagsstillerne, at jeg synes, det er pinligt, siger Marie Krarup.

Islam og kristendom er helt forskellige

– Islam er jo en lovreligion med en renhedsideologi, som kan føre til disse modbydelige tilfælde af social kontrol.

Men kristendommen er jo helt modsat. Vi ser ikke på, hvad de andre gør – vi ser indad på os selv.

Hvis der endelig skulle være enkelte tilfælde af social kontrol, så vil de unge danskere jo vide, hvor de skal gå hen. Der er jo hotlines og andre, der kan hjælpe dem. Så dette forslag er virkelig absurd.

Marie Krarup vil ikke udelukke, at der kan være tilfælde hos fx Jehovas Vidner, som jo ikke er en kristen gruppe. Men det er urimeligt, at det skal føre til overvågning af tusindvis af kristne.

Marie Krarup er valgt for dansk Folkeparti, men har besluttet ikke at genopstille.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun har også markeret sig til fordel for jøderne i omskæringsdebatten, selv om hendes parti gik ind for et forbud.

Læs også: Kontrol-debatten angår kristnes personlige frihed