Halloween er en stor wicca-fest

Halloween er ikke bare en uskyldig efterårsfest for børn og barnlige sjæle, som mange tror.

I en artikel på CBN.com forklarer en free-lance medarbejder, hvad han fandt ud af, da han undersøgte baggrunden for Halloween, og hvorfor mange kristne afviser denne fest.

Elliot Watson skriver om den historiske baggrund, at folk i slutningen af sommerhalvåret bragte ofre til guderne i den keltiske druidetration. Folk troede, at de dødes hersker, Samhain, sendte onde ånder til at angribe mennesker, som derfor prøvede at undgå dem ved selv at forklæde sig som onde ånder.

Han minder samtidig om, at kristne i det 4. århundrede ønskede at sætte et andet præg på den hedenske fest i ved at fejre kristne helgener dagen før Halloween. I vore dage vil nogle kristne lade deres børn klæde sig ud som ”uskyldige” græskar eller andet, som ikke ligner genfærd eller hekse. Men Elliot Watson besluttede sig for at undersøge, hvad Halloween betyder for vor tids rigtige hekse, wiccaerne. Han skriver:

– ”Chok” er det eneste ord, der kan beskrive, hvad jeg fandt. Halloween er en virkelig hellig dag for dem, der følger Wicca. Det er faktisk den ene af to højhellige dage for dem. Både den keltiske tro på, at ånderne bliver sluppet løs og tilbedelsen af Samhain (de dødes herre) bliver markedsført som noget godt på denne dag.

For dem, der tror på og dyrker hekseriet, er Halloween en mulighed for at tage imod den onde, djævelske, mørke side af den åndelige verden, skriver Elliot Watson.

Derfor må kristne forældre hellere lære deres børn, at der findes en åndelig verden med både gode og onde kræfter. At det gode kommer for Gud og det onde fra Satan. Og så skal vi huske, at Kristus har sejret over mørket, understreger skribenten i CBN.com