Leder af Virksund Kursuscenter 50 år

Ole Malmgaard har tidligere været udsendt som LM-missionær til Tanzania.

Virksund Kursuscenter ligger kun et stenkast fra Hjarbæk Fjord. Den nuværende leder, Ole Malmgaard, har selv været med på børnelejre på stedet fra han var helt lille.

Fredag den 16. oktober fylder leder af Virksund Kursuscenter, Ole Malmgaard 50 år.

Ole Malmgaard, der er uddannet bager og tidligere har været missionær til Tanzania, bor i Silkeborg. Han har siden 1. maj været leder af Luthersk Missions kursuscenter i Virksund ved Limfjorden.

Fødselaren er nordjyde og blev uddannet bager fra et større håndværksbageri i Aarhus.

Missionær i Tanzania

I 2006 rejste Ole Malmgaard sammen med sin hustru Lene og parrets tre børn til Tanzania som missionærer for Luthersk Mission, hvor de boede i storbyen Dar es Salaam.

Efter fem års hjemmeophold rejste han og Lene igen til Dar es Salaam sammen med parrets yngste datter.

Denne gang blev han direktør for det kristne bogforlag Soma Biblia, hvor han har været med til at opleve forlagets omsætning blive mangedoblet, så det i dag er Tanzanias største distributør af bibler og kristen litteratur.

Desuden har han været landskasserer for Luthersk Missions Ungdom og har i en periode siddet i Luthersk Missions Landsstyrelse.

Virksund Kursuscenter

Ole Malmgaard driver nu det smukt beliggende kursuscenter med udsigt over Hjarbæk Fjord, som er ramme for både bibelcamping og mange lokale børne-, junior- og menighedslejre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Virksund Kursuscenter har da også en helt særlig plads i mit hjerte,” siger nordjyden, der selv har været på børnelejr på Virksund, fra han var helt lille.

Virksund Kursuscenter lejer også lokaler ud til kommunale erhvervskurser med mere.
Mange aktiviteter har ligget stille i år på grund af corona, men Ole Malmgaard glæder sig til at kunne byde endnu flere gæster indenfor på centeret.

”Køkkenpersonalet er glade for, at der er kommet en bager til, så mon ikke også jeg får tid til at boltre mig i køkkenet,” siger han med et smil og tilføjer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det kan være, vi skal udvikle en helt særlig ’Virksund-snegl’ eller noget andet lækkert, som gør det så attraktivt, at man bare må komme hertil for at smage dem.”

Missionsorganisationen Luthersk Mission har udsendt omkring 40 missionærer til blandt andet bibelundervisning, sundhedsarbejde og litteraturarbejde i Afrika, Sydamerika og Asien.

Herhjemme arbejder Luthersk Mission også med integration af flygtninge og indvandrere i Danmark såvel som børne-, ungdoms- og menighedsarbejde fordelt på næsten 100 fællesskaber rundt omkring i Danmark.