Sig det med blomster eller bog

Titlen fortæller præcis, hvad denne indbydende bog handler om. Den er om døden, som kommer, hvad enten man vil det eller ej, forstår det eller ej! Det kalder på trøst, og det er, hvad denne lille bog om et stort emne kan.

Bogen er før udkommet to gange – i 2009 med titlen ”Gud tager ikke fejl.” Beate Højlund har skrevet flere andre bøger.

Kristi ord trøster

Indholdet er enkelt og rammende: Sorg kan ikke måles, Gud tager ikke fejl, Hvor skulle vi gå hen?

Og bogen uddyber dette, for døden lægger et kors at bære for den efterladte. Og hvad gør man ved det? Svaret er at gå til Ordet og søge trøsten dér med inspiration i Johannes-Evangeliet 6,68:

”Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord.” Forfatteren skriver, at for en troende person handler det om ”at stole på, hvad Kristus siger; at modtage, hvad Kristus giver; at gøre, hvad Kristus vil.” for ”Gårsdagen er forbi, morgendagen kender ingen, i dag hjælper Herren!”

Hvorfor og hvortil?

Dette afsnit er berigende, for vi kommer ikke til at forstå, men må snarere fokusere på ”hvortil”. At et nyt liv venter, det kan være svært at forholde sig til, når man har mistet. Især når tiden er gået, omsorgen tager af, og smerten stadig er der. Her byder forfatteren på god indsigt af egen erfaring.

Bogen er en meningsfuld måde at udtrykke sin omsorg til den, der har mistet. Men man skal nok overveje tid og sted. Det kunne være oplagt som en blomsterhilsen ved fx mindesamværet efter en begravelse eller et besøg, men meget afhænger af personen og timingen, for efter et dødsfald er de efterladte i en sårbar situation.

Beate Højlund: Den trøst jeg selv blev trøstet med
– En hjælp til den, der har mistet

56 sider. 49,95 kr. Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: