Ydre Missions Basar holdes over tre dage

Coronapandemien har ført til øget fattigdom i mange lande i Asien og Afrika, oplyser missionsselskaberne.

Den traditionsrige Ydre Missions Basar i Treenighedskirken i Esbjerg vil i år af hensyn til corona foregå den 3.-5. november 2020.

Ydre Missions Basar i Treenighedskirken, som har bebudet adventstidens komme i over 100 år, trodser corona-krisen.

I år er der nemlig brug for en ekstra håndsrækning. Gennem salgsboder og lotteri skal der rejses penge til projekter blandt fattige i Asien og Afrika samt dialogprojekter i Mellemøsten, oplyser arrangørerne.

Corona-restriktioner

Mange danskere oplever, at et besøg på basaren lyser op i den mørke tid inden jul. Arrangørerne var i tvivl om, hvorvidt basaren kunne afholdes i år, men de har fundet en model, som muliggør arrangementet.

Den 3.-5. november vil basaren således være åben for besøgende inden for tidsrummet fra kl. 11-18 med musik, kirkekaffe, salgsboder og lotteri.

Stor nød i Asien og Afrika

For arrangørerne er det afgørende at få et godt økonomisk resultat. Missionsselskaberne har lidt store tab i foråret 2020, hvor genbrugsbutikkerne måtte holde lukket gennem flere måneder. Det er i nogle tilfælde gået ud over projekterne ude i verden.

De steder, hvor missionsselskaberne arbejder gennem organisationer og kirker, er målgrupperne de fattigste. De har mange steder lidt meget pga. corona-nedlukninger. I de fattige lande er der ingen hjælpepakker, og en evt. sygdomsbehandling er som regel ikke gratis.

Heldigvis plejer basaren at give et godt overskud til projekter blandt børn og voksne i særligt Asien, Afrika og Mellemøsten inden for uddannelse, kirkearbejde, medicinsk arbejde, dialogarbejde osv. Projekterne er med til at bekæmpe fattigdom, uvidenhed og sygdom. De indsamlede midler kommer til at gøre nytte ude i verden gennem Mission Afrika og Danmission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Spændende boder

På basaren i Esbjerg kan man blandt andet købe bagværk, marmelade, syltetøj, saft, hjemmestrikkede sokker, trøjer, huer, genbrugsguld, kunst, håndlavede ting fra eksotiske lande, lys, kranse og gavekurve.

Der vil også være forskellige former for lotteri. Man kan donere et beløb til basarens formål på Treenighedskirkens mobilpay nr. 72206 (husk at mærke donationen ”BASAR”) eller til de enkelte boders formål.