Det kunne nok så mange prædikener ikke have gjort…

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Der har nok altid været magtfulde mænd, som udsatte kvinder for sexchikane. Det nye er, at de bliver afsløret og offentligt sat i gabestokken. Sådan som vi foreløbig har set med de Radikales leder Morten Østergaard og overborgmester Frank Jensen (Socialdemokratiet).

Når det åbenbart er blevet mere almindeligt med sex-overgreb, så skyldes det måske, at alt for mange i dag har ”fuck på hjernen”, som chefredaktør Erik Bjerager for nylig skrev i en leder i Kristeligt Dagblad. Samfundet er blevet over-seksualiseret.

Alt for mange nye film handler i disse år om sex på en vulgær måde. Selv om man har adgang til mange tv-kanaler og til Netflix, Viasat og HBO, kan det faktisk være svært at finde en ordentlig film, hvor sproget ikke er meget vulgært. Det samme gælder serier og shows, rap og musikvideoer.

Det vulgære har ligesom taget overhånd. – I medierne.
Men nogle mænd tror så, at de kan opføre sig ligesom deres dårlige forbilleder.

Den, der er ren, kan kaste den første sten….

Det kan virke ubarmhjertigt at hænge nogle få kendte mænd ud. Men forhåbentlig kan det føre til, at vi får en bedre etik og moral i samfundet.

I årtier har de kulturradikale fjernet den kristne påvirkning i samfundet. Nu ser vi resultaterne. I skoler, på arbejdspladser, i politik og i medierne.

Vi må tilbage til de kristne værdier, som kan holde samfundet sundt – og som samtidig lærer os at være barmhjertige overfor dem, der træder ved siden af.

Hvis Jesus blev interviewet i medierne om jagten på krænkere, ville han formentlig sige: ”Den, der er ren, kan kaste den første sten.” For vi har alle brug for nåde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristendommen er faktisk mere barmhjertig end den ateistiske humanisme, når det handler om at dømme.

En retfærdigs bøn har en mægtig virkende kraft!

At vi i Danmark oplever dette overraskende opgør med sexisme i medier, politik og kulturliv, er ikke tilfældigt.

Jeg tror faktisk, det skyldes at flere kristne nu beder for en bedre samfunds-moral!


Artiklen fortsætter efter annoncen:”En retfærdigs bøn har en mægtig virkende kraft,” skriver Jakob i sit brev, kap. 5,16. Det er ikke blot fromme eller poetiske ord. Det er hans erfaring. Der ER en konkret kraft i, at de troende beder. Det får synlige resultater.

Hvis Udfordringens læsere står sammen i bøn, kan vi forandre meget mere i vores land.

Det betyder ikke, at alt, hvad der sker, er godt. Men jeg tror, at Gud bruger det, der sker, til at få andre ting til at ske. Ligesom Gud i bibelsk tid brugte ugudelige magthavere til at gennemføre, hvad de troende bad om. Sådan gør han selvfølgelig også i dag.

Moralsk eftertanke

Når kendte mænd nu falder på grund af deres synder, vil det få alle danske mænd til at tænke på, hvad de selv har på samvittigheden. Mange vil ændre livsstil.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det kunne nok så mange prædikener imod utroskab og seksuel løssluppenhed ikke have medført…! (Og i øvrigt er der vel kun ganske få præster, der tør tale om synd.)

Det ser ud til, at Gud er i gang med den helt store afsløring på verdensplan af den gudløse humanisme. Den giver sig ud for at være god og tolerant, men skaber ensretning, ufrihed og intolerance overfor dem, der tror på Gud og følger Bibelens ord.

Derfor er det vigtigt, at vi beder om, at Guds gode vilje må ske i denne turbulente tid.