Aktivitetspris til Sct. Jacobi Kirke i Varde

Sognepræst Henrik Vejlgaard Kristensen modtog prisen sammen med medlemmer af den eritreansk-ortodokse menighed i Varde på Tværkulturelt Centers efterårskonference i Aarhus i weekenden.

Sct. Jacobi Kirke i Varde har modtaget Tværkulturelt Centers aktivitetspris ”Stjernestunder 2020” for som værtskirke for en eritreansk- ortodoks migrantmenighed at vise åbenhed og gæstfrihed i praksis over for trosfæller fra en anden kirketradition.

Siden januar 2016 har Sct. Jacobi Kirke været samlingssted for en ung og voksende eritreansk menighed, der mødes søndag kl. 9-14 i kirkens konfirmandstue til bøn, sang, bibellæsning og fællesspisning.

Nære bånd med danskere

Gennem personlige relationer er der samtidig opbygget gensidig forståelse og venskaber mellem danskere og eritreanere på tværs af sprog, kultur og traditioner.

I dag er der nære og tillidsfulde bånd mellem de to menigheder og præster, og eritreanere deltager ofte i arrangementer i kirken som middage på tværs.

Ved at danne ramme om mødet mellem en eritreansk og en dansk menighed er Sct. Jacobi Kirke med til at løfte en konkret integrationsopgave og vise, hvordan en sognekirke kan byde en migrantmenighed indenfor og selv blive beriget i mødet, påpeger Birthe Munch-Fairwood fra Tværkulturelt Center.

Tigray-bibel og etiopisk kaffe

Aktivitetsprisen består af to kurve med stjernechokolade, dansk-tigrinya ordbøger, en bibel på tigrinya, etiopisk kaffe samt 200 PR postkort og blev overrakt af Tværkulturelt Centers formand, tidligere sognepræst Inge With Johannesen.

Ved prisoverrækkelsen talte også stiftspræst Peter Fischer- Nielsen, Viborg Stift.

Stjerneprisen

Tværkulturelt Center uddeler hvert år en aktivitetspris til en kirke eller kirkeligt projekt, der gennem længere tid har formået at skabe positiv kontakt mellem danskere og flygtninge/migranter i et lokalområde og dermed fremme den gode integration.


Artiklen fortsætter efter annoncen: