Alsidig lærer ny forstander på Efterskolen Solgården

Søren Andersen er uddannet som både lærer og bankmand.

Søren Andersen

Den kristne efterskole Efterskolen Solgården har ansat den 49-årige Søren Andersen, Tarm, som ny forstander med tiltrædelse den 1. januar 2021.

– I Søren Andersen har vi fundet en hjertevarm, dygtig, kompetent og tillidsskabende leder, der kommer direkte fra en lederstilling i Blå Kors.

Tidligere har Søren været lærer på Sædding Efterskole i 8 år, hvorfor efterskolelivet er en stor del af hans identitet og et liv, som Søren glæder sig til igen at blive en del af, fortæller Jakob Morthorst, der er formand for Efterskolen Solgården.

Forkynder og teen-leder

Solgårdens kristne værdier er særdeles velkendte for Søren, da han tidligere har arbejdet i den evangeliske lutherske kirke i Peru og som ungdomssekretær for Luthersk Mission.

Søren Andersen, der foruden sin lærerbaggrund også har en uddannelse som bankmand, er aktiv i skolens bagland. Han er også engageret i det frivillige arbejde, både som forkynder og som teenklubleder gennem mange år.

Søren er 49 år, gift med Majbritt og far til fire børn, hvoraf den yngste går på efterskole. Familien kender også Solgården rigtig godt, da tre af børnene har gået på efterskolen.

Formidling i øjenhøjde

At bruge tid sammen med efterskoleeleverne, formidle det kristne budskab i øjenhøjde og se det enkelte menneske vokse er noget af det, som Søren brænder for. Han er også en passioneret sportsmand, hvor løbeture, volleyball, golf og et sundt konkurrenceelement er bærende elementer.

Solgården får med ansættelsen af Søren et meget stærkt ledelsesteam, hvor den nuværende konstituerede forstander, Peter Jensen, efter eget ønske vender tilbage til posten som viceforstander allerede i januar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I foråret vil Peter dog stadig have en del af de ledelsesmæssige funktioner, som han har i dag, mens det nye ledelsesteam får afstemt ansvarsområderne.

Tilgængelig medspiller

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til efterskoleverdenen og til at møde eleverne med verdens bedste budskab, som fortæller, at de har uendelig værdi. I tæt samarbejde med de ansatte ønsker jeg at sikre, at Solgården også i fremtiden er en attraktiv og tydelig kristen efterskole.

Jeg ønsker at være en tilgængelig og nærværende medspiller på efterskolen, hvor jeg vil prioritere tid til samvær med eleverne både i hallen, dagligstuen, i hverdagssituationer og i samtaler, fortæller Søren Andersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Grund til taknemlighed

Efterskolen Solgården tilbyder musik, sport, e-sport og krea som kernefag. Der er stadig ledige pladser i Solgårdens 9. og 10. klasse i det kommende skoleår.

Men fremtiden ser lovende ud, mener formanden.

– Når vi ser på tilmeldingerne til det kommende skoleår, ser det rigtig positivt ud, og med et nyt ledelsesteam på plads kan elever, forældre, ansatte og bestyrelse glæde sig over, at en vigtig brik er faldet på plads.

Bestyrelsen ønsker samtidig at udtrykke stor taknemlighed for baglandets medleven, tålmodighed og forbøn for Solgården, slutter Jakob Morthorst.


Artiklen fortsætter efter annoncen: