Oasehøjskolens forstanderpar stopper

Ulla og Steen Balle Kristensen har været forstanderpar siden Oasehøjskolens start, men det har tæret på kræfterne og helbredet.

”Det er med stor beklagelse, at bestyrelsen for Oasehøjskolen har modtaget Ulla og Steen Balle Kristensens opsigelse.”

Det skriver bestyrelsens formand Michael Sjælland i en pressemeddelelse, som fortsætter:

”Gennem de sidste to et halvt år har de med stor entusiasme og ildhu opbygget en helt ny højskole. Vi er taknemmelige for den kæmpe indsats, de har gjort, og takket være dem og en dedikeret medarbejderflok står vi i dag med en højskole, der har et spændende tilbud til unge, undervisning på højt niveau og et fuldt elevtal på 56.”

Hårdt arbejde og sygdom

Formanden forklarer, at Ulla og Steen med ansættelsen ”trådte ud i tro” ved at lede skolen igennem de første svære og afgørende år. De har ydet en helt ekstraordinær indsats, der har gjort skolen til det, den er i dag.

Samtidig med at bestyrelsen beklager opsigelsen, forstår de til fulde, at arbejdet har tæret på forstanderparrets kræfter.

Steen oplevede også alvorlig sygdom i foråret 2020, som tog yderligere på energien.
”Vi skylder dem stor tak,” slutter Michael Sjælland.

Fantastisk rejse

Ulla og Steen sammenfatter tiden på højskolen med ordene:

”Det har været en fuldstændig fantastisk rejse. Vi har mødt virkelig mange spændende mennesker undervejs, og vi er taknemmelige overfor alle, der har bidraget til at virkeliggøre drømmen om Oasehøjskolen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tak til de mange frivillige i DanskOases bagland, tak til alle vores gæstelærere, der uge efter uge har leveret verdensklasse undervisning, og tak til vores dygtige team af faste medarbejdere.

”Hverdagen på skolen har budt på virkelig mange dejlige oplevelser med vores elever, og vi er taknemmelige for, at de valgte at stemple ind på Oasehøjskolen.

Det har været helt overvældende at være en del af mange unges livforvandlende rejse mod større tillid både til sig selv og Gud – og de fleste tager fra Oasehøjskolen med en ny bevidsthed – klar til at forandre verden.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Opstarten har tæret

Opbygningsfasen har dog haft store omkostninger, fortæller forstanderparret:

”Det store arbejde med at opbygge skolen og den konstante usikkerhed omkring økonomi og elevrekruttering har tæret på vores kræfter, og derfor er vi nået til en beslutning om at stoppe.

Der er skabt et solidt fundament for Oasehøjskolen, men vi oplever, at tiden er inde til at give stafetten videre til en ny forstander, der vil tage ansvar for skolens videre udvikling.”

Rekrutteringsproces

Bestyrelsen takker Ulla og Steen for den store indsats, og fordi de i dag har en skole, der både ”har sin berettigelse og en lovende fremtid”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ulla og Steen stopper som forstanderpar den 31. december 2020. Bestyrelsen har nu indledt de første faser af en rekrutteringsproces, som ledes af Samfondens udviklingsdirektør, Jesper Oehlenschlæger, skriver Michael Sjælland.