34.000 kristne er dræbt siden 2009

Ifølge ny rapport bliver kristne i tusindvis dræbt for deres tro i Nigeria

Den nigerianske borgerrettighedsforkæmper Emeka Umeagbalasi fra Intersociety fastslår i en rapport, at regeringen dækker over drab på flere tusinde kristne.

Ifølge en ny rapport udgivet af Nigeria’s International Society for Civil Liberties & the Rule of Law, bliver kristne dræbt i tusindvis for deres tro, mens regeringen hævder, at de dør af andre årsager.

I rapporten, som blev udgivet den 16. december, hedder det, at 2.000 nigerianske kristne blev hakket ihjel i perioden fra januar 2020 til 13. december 2020. Det anslås, at 34.400 er blevet dræbt siden 2009.

Samtidig anslås det, at 20.000 moderate muslimer i samme tidsrum er blevet dræbt af islamister.
Intersociety’s leder og grundlægger, Emeka Umeagbalasi, mener, at Nigerias regering dækker over de mange angreb mod kristne med beskrivelser som ”tilfældige overfald eller voldelige stammekonflikter”.

Umeagbalasi hævder, at angrebene mod de kristne er en del af en større plan om at gøre Nigeria muslimsk, skriver The Christian Post. Borgerretsforkæmperen tilføjer, at regeringen ikke gør noget for at stoppe angreb mod kristne, fordi de støtter de radikale islamister.

Præsident Muhammadu Buhari er selv muslim og medlem af Miyatti Allah Cattle Breeders Association of Nigeria, som støtter radikale islamistiske stammefolk, og han tilsidesætter forfatningen, mener Umeagbalasi.

“Ifølge forfatningen må regeringen ikke have en statsreligion. Sammensætningen af Nigerias væbnede styrker skulle også ifølge forfatningen repræsentere en regional og religiøs balance, men præsidenten hører ikke efter.”

I rapporten fra Intersociety hedder det, at præsident Buhari siden 2015 har udpeget muslimer til 32 af de 39 vigtigste poster i regeringen.

The Christian Post skrev i juni, at fem større islamistiske grupper i Nigeria gik sammen for at kæmpe imod kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Landet bliver overtaget af kalifatet. Når de er færdige i nord, vil de gå mod syd, mener Umeagbalasi.

Hæren dræber kristne

Umeagbalasi tilføjer, at Nigerias regering beordrer hæren til at forholde sig passivt eller trække sig tilbage, hvis de bliver beskudt af radikale muslimer. Hæren har endda aktivt deltaget i drab på kristne.

“Nigerias hær har en sikkerhedsregel om ikke at skyde imod eller arrestere fulanske lejemordere. Kristne ledere i hæren har gjort mig opmærksom på det. Soldaterne sagde, at det var en instruks fra præsidenten, at ingen måtte skyde. Hvis man er under angreb, skal man trække sig tilbage,” forklarer Umeagbalasi.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Umeagbalasi er også blevet informeret om, at kristne i hæren bliver overført til andre opgaver, hvis de ønsker at bekæmpe terrorisme. På den måde kan de ikke bidrage til at gøre landet tryggere.

Kristne takker Jesus – trods angreb juleaften

Siden rapporten udkom, har Boko Haram og islamistiske fulanier udført flere angreb i Nigeria. Juleaften blev den kristne landsby Pemi i Borno State angrebet. 11 blev dræbt, præsten blev bortført, og kirken brændt ned, oplyser nyhedsbureauet AFP.

De kristne frygter altid angreb ved juletid, fordi angriberne ved, at det sender et budskab, forklarer Illia Djadi, der arbejder for Open Doors, til Christian Today.

I Adamawa State blev de kristne drevet på flugt midt under juleforberedelserne og måtte søge skjul i skoven i et bjergområde. Morning Star News citerer en kristen ved navn Markus Bulu, som juledag skrev, at de lokale flygtninge er taknemlige.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Uanset hvad Boko Haram har pønset på at gøre mod os, er det slået fejl,” skrev Bulu. “Uanset hvad vil vi alligevel fejre jul. Jesus, vi er så taknemlige i dag, til trods for den grimme oplevelse, vi havde sidste nat. Vi har intet andet at give end vor tak, men vi ofrer vore hjerter i ydmyg bøn til dig som Kongen på denne Juledag.”