Ny oversigt over forfulgte kristne lanceres online

World Watch List 2020 viser, hvor i verden kristne blev mest forfulgt i perioden 1. november 2018-31. oktober 2019. Verdensranglisten for 2021 offentliggøres den 13. januar.

Hvert år i januar udgiver Open Doors sin World Watch List, (Verdensranglisten), som viser både omfanget og arten af kristenforfølgelser i verden. I år vil lanceringen af listen foregå online den 13. januar klokken 13-14.30, oplyser Open Doors Danmark.

– I år er situationen for forfulgte kristne i hele verden endnu engang blevet værre. Særligt diskrimination i forbindelse med fordelingen Covid-19-nødhjælp og volden mod kristne har påvirket det seneste år.

Samtidig ser vi et øget antal angreb fra islamiske militser i den del af Afrika, der ligger syd for Sahara, fortæller René Brocelius Ottesen, der er generalsekretær i Open Doors Danmark.

– Nu diskrimineres kristne, når der uddeles Covid-19-nødhjælp, siger René B. Ottesen fra Open Doors.

Forfølgelsens art

Verdensranglisten udarbejdes på baggrund af rapporter fra medarbejdere og samarbejdspartnere i felten. Ud fra en række spørgsmål skelner Open Doors mellem forskellige former for forfølgelse ved at se på:

Den juridiske, officielle status kristne har (generel religionsfrihed i landets love), De forhold, der reelt er gældende for den enkelte kristne (konsekvenser af troen), Hvilken rolle kirken spiller i samfundet (frihed til at udtrykke sig offentligt) samt Faktorer, der kan hæmme eller hindre religionsfriheden i et land (angreb etc.)

Lanceringen den 13.

Til dette års online lancering har Open Doors inviteret en kirkeleder fra Nigeria, som vil fortælle om situationen i landet. Desuden vil en af organisationens ledende researchfolk give os et indblik i, hvordan Open Doors laver World Watch List, oplyser René Ottesen.

På Open Doors’ hjemmeside kan man tilmelde sig lanceringen. Når man har tilmeldt sig, vil man modtage et link på mail, som man skal bruge på dagen.