Missionærer er rejst til Tanzania

Familien Korsgård blev ansat af BDM i 2020, men udrejsen blev udsat pga. Covid-19.

Mia og Michael Toldam Korsgård er rejst til Tanzania sammen med deres tre drenge, som skal passes og undervises af danske volontører.

Onsdag den 6. januar rejste Mia (38) og Michael (39) Toldam Korsgård fra København mod Sikonge i Tanzania, som udsendte for Brødremenighedens Danske Mission.

I Tanzania skal ægteparret bistå Brødrekirken og BDM med en række opgaver, bl.a. rådgivning, udviklingsprojekter, sundhedsarbejde, hospitalsadministration og renovering af bygninger.

Tre danske volontører

Familien Toldam Korsgårds tre børn skal undervises og passes af danske volontører i Sikonge.

I begyndelsen af februar får de selskab af volontørerne Christina Vejen Knudsen, Aarhus, og Linnea Brinkmann Thomasen, Aabybro, som skal passe parrets yngste søn, Eskild, samt Frederik Vindum Ørskov, som skal undervise drengene Halfdan og Vilfred.

Afrejsen blev udskudt

Om udsendelsen siger general- og missionssekretær Jens Peter Rejkjær:

“Det er en stor glæde for os at kunne sende familien Toldam Korsgård til Sikonge. De blev allerede ansat i foråret, men pga. Covid-19 har vi være nødt til at udsætte udsendelsen af dem. Vi vurderer, at det er sikkert for dem at rejse til Tanzania, da der ikke ser ud til at være helt de samme udfordringer med Covid-19, som vi oplever det i Danmark.”

Lige siden 1920´erne har BDM i og ud fra Sikonge haft et vidt forgrenet missions- og diakonalt arbejde i partnerskab med Brødrekirken. Familien Toldam Korsgård træder således ind i rækken af udsendte medarbejdere, som rejser ud for at skabe positive forandringer sammen med kirken i Østafrika.

Sociolog og arkitekt

Mia er uddannet sociolog med fokus på fattigdom, migranter og udviklingslande. Hun har før arbejdet med udviklingsprojekter bl.a. i Kenya. Fra stillinger i Caritas og Danske Kirkers Råd har hun også erfaring med migrant-, klima- og miljøarbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Michael er arkitekt og industriel designer og har 12 års erfaring med produktudvikling i Kvadrat Soft Cells. Han er særligt optaget af bæredygtighed og udvikling, der gør en forskel for mennesker.
Mia og Michael var i 2004 volontører for BDM i Tanzania.

– Vi har begge, siden vi var ganske unge, oplevet et kald til at rejse ud og gøre en forskel i fattigere dele af verden. I 2004 tog vi derfor til Tanzania som volontører for BDM. Siden da har det været vores klare fornemmelse, at vi en dag skulle ud igen som familie.

Det var ikke en fremmed tanke for os, for Michael tilbragte en del af sin barndom i Rwanda, hvor hans forældre var udsendt, fortæller Mia.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Portrætter fra Tanzania

Mia og Michael Toldam Korsgård mødtes som unge på en spejderlejr. De har siden 1998 været engageret i kirker, kirkeligt udviklingsarbejde og en række danske NGO´er på både frivillig og lønnet basis.

I 2004 var de volontører for BDM i Tanzania. Her skrev de bl.a. artikler, lavede portrætter af målgrupper og formidlede den afrikanske kultur til baglandet.

I 2006 udgav Mia og Michael bogen ”Tanzanias mange ansigter” med portrætter af tanzanianere.

BDM

BDM er et folkekirkeligt missionsselskab, der arbejder i Tanzania, D.R. Congo, Rwanda, Burundi og Albanien. Desuden støttes et arbejde blandt psykisk handicappede på Vestbredden i Israel.
BDM har udsendt missionærer til Tanzania siden 1922 i partnerskab med Brødrekirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen: