Oasehøjskolens nye forstander brænder for mission

Jakob Bjerrum Swartz tiltræder som forstander pr. 1. januar.

Jakob Bjerrum Swartz.

Oasehøjskolens bestyrelse har ansat antropolog Jakob Bjerrum Swartz, der kommer med stor erfaring fra international nødhjælp og mission, som ny forstander.

– Vi er meget begejstrede for, at vi kan ansætte en mand, der sammen med sin familie har trådt modige skridt ud i verden på ukendte steder og er gået i tro. Han tager et stort udsyn med til Oasehøjskolen, siger Michael Sjælland, der er formand for Oasehøjskolens bestyrelse.

– Jakob tænker mission og hvordan evangeliet får krop, så vi er til stede i samfundet, og hvordan vi gør en forskel for mennesker. Det er en super vigtig tænkning, når vi taler om en højskole for unge mennesker, hvor det handler om dannelse til livet og til tjeneste, fastslår Michael Sjælland.

Lige hjemvendt fra Jordan

Jakob Bjerrum Swartz er 40 år og bor i dag med sin familie, som tæller hustruen Dinna, der er cand. mag i internationale studier, samt tre mindre børn på 4, 2 og 0 år, i Vinderslev – kun tre kilometer fra Oasehøjskolen.

Men det lå langt fra i kortene, at Jakob for bare tre måneder siden skulle flytte til Vinderslev, for familiens tjeneste har egentlig været i Jordan de seneste 3,5 år. De var udsendt fra Aarhus Valgmenighed, som Jakob har tilhørt siden 2009.

Men Corona satte en stopper for Jordan-eventyret, og et nyt kald kom til dem om at tjene i lokalområdet ved Vinderslev. Derfor flyttede de dertil uden helt at vide, hvad de næste skridt skulle være, men med et ønske om at tjene Gud, oplyser Oasehøjskolen.

Menneskelige egenskaber

En af Jakobs helt store forcer er omstillingsparathed og at kunne trives med mennesker fra mange forskellige kulturer, fortæller højskolen.
– Jeg glæder mig meget til at møde ungdomskulturen på Oasehøjskolen og se ind bagved for at forstå, hvad der rører sig i dem, siger Jakob Bjerrum Swartz, der er kendt for at være lyttende, have stor omsorg for mennesker, og være idérig.

Stor ledelseserfaring

Foruden de mange menneskelige kvaliteter, som passer godt ind på en højskole, har Jakob Bjerrum Swartz også stor international erfaring og ledelseserfaring.
I Jordan arbejdede han dels som stedfortrædende landechef, dels som programchef for en hollandsk organisation, hvor han blandt andet sikrede nødhjælp til mennesker fra Syrien og Jordan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han var også i en periode landechef i en schweizisk nødhjælpsorganisation, hvor han ledte 60 internationale og lokalt ansatte medarbejdere.

Inden familien rejste til Jordan, var han i fem år ansat i missionsorganisationen Promissio som sekretær for International mission. I samme periode påbegyndte han en diplomlederuddannelse. Hans internationale erfaring tæller også udstationeringer som projektleder til Uganda og Afghanistan. Desuden har han i en periode på fire år været formand for ungdomsorganisationen ’Africa In Touch’.

Unge skal mærke Gud

– Jeg glæder mig til at lede Oasehøjskolen og lede en flok dygtige og engagerede medarbejdere og sammen fortsætte med at forme en kristen højskole, hvor unge mærker Gud i deres liv og oplever, at de kan bevæge verden, siger Jakob Bjerrum Swartz om sit nye arbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jakob Bjerrum Swartz tiltræder som forstander den 1. januar 2021, og han og familien flytter ind i forstanderboligen i løbet af et par måneder.