Danmark synger gospel – online

Nyt online sangkoncept inviterer hele foråret Danmark til fælles gospelsang.

Hans Christian Jochimsen har arbejdet med gospelmusik i snart 30 år. Her leder han online detagerne i gospelsang tirsdag den 2. februar, hvor den første streaming fandt sted. Foto: Still fra Facebook

Et nyt online sangkoncept tilbyder nu fælles gospelsang – hver for sig. Bag det nye koncept står gospeldirigenten Hans Christian Jochimsen, som også selv leder deltagerne i den online gospelsang.

– Jeg har siden marts 2020 arbejdet med at udvikle nye koncepter for online musikformidling. Da mine kor lukkede ned i foråret, flyttede jeg undervisningen online med det samme, fortæller Hans Christian.

Efter 10 måneders eksperimenter og udviklingsarbejde er resultatet et nyt koncept som Jochimsen har kaldt ”Danmark synger gospel”.

– Jeg vil gerne give folk oplevelsen af, hvad gospel kan gøre ved humøret. Selvom vi ikke kan samles og synge sammen, så kryber gospelmusikken ind under huden.

Det er sange, som giver håb. Som spreder lys. Sange, som gør glad. Og det har vi brug for – midt i endnu en hård nedlukning, siger Jochimsen.

Der er allerede flere hundrede tilmeldte til ’Danmark synger gospel’.
Én af dem er Birte Ferdinand Larsen:

– Vi kan ikke kramme online, men vi mærker, hører og føler SÅ meget hinanden i det her koncept, fortæller hun.

Første gang konceptet gik online, var tirsdag den 2. februar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dyk ned i gospelmusikken

Men hvad er det nye online koncept så mere præcist?

– Danmark synger gospel er ikke korsang i traditionel forstand – og det er heller ikke som de fællessangsprogrammer, vi kender fra TV, fortæller Hans Christian.

Gennem fællessang tages deltagerne på rejse gennem gospelmusikkens historie:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Man rejser tilbage til bomuldsplantagerne i Sydstaterne, hvor slaverne sang Negro Spirituals – som op gennem historien udviklede sig til gospelmusik. Oplevelsen krydres med videoer, hvor man kan synge sammen med store kor fra hele verden, så man ikke ”kun” får oplevelsen af at synge for sig selv, fortæller den erfarne dirigent.

Streaming og ZOOM

Danmark Synger Gospel bliver live streamet tirsdage og torsdage kl. 19.30 på YouTube og Facebook. Efter en times tid inviteres deltagerne til at mødes på ZOOM, hvor de kan se hinanden mens de synger.

Alle kan være med, og i uge 6 er det gratis, ligesom det var i den forgangne uge. Man klikker sig bare ind på ”Danmark Synger Gospel” på det ønskede tidspunkt eller efterfølgende, når det passer bedst.

Herefter kan man, hvis man har fået smag for det nye koncept, deltage hele foråret for 390 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når man igen må samles og synge i kor, bliver Danmark Synger Gospel til et LIVE stream torsdag aften kl. 20.00 fra Copenhagen Gospel Voices.