Der er 300 millioner kristne i Kina år 2030

Forskere forudser vækst trods forfølgelse.

– Kommunistlederne bruger langtidsplanlægning, og de kan se, hvor hurtigt kirken vokser, siger Dr. Ron Boyd-MacMillan fra Open Doors.

– Antallet af kristne i Kina vil være 300 millioner i 2030. Derfor er kommunistlederne bange, og de angriber kristne netop på grund af kirkens stigende vækst og indflydelse.

Det siger forsker Dr. Ron Boyd-MacMillan, der er tilknyttet Open Doors, ifølge The Christian Post.

Kirkevækst siden 1980

”Hvis kirken vokser i samme grad, som den har gjort det siden 1980, og det er mellem 7 og 8 procent om året, så har du en gruppe mennesker, der tæller hele 300 millioner omkring år 2030.
Og som vi ved, går Kinas ledere ind for langtidsplaner; de dyrker virkelig langtidsplanlægning – deres økonomiske plan går frem til 2049, så det går dem på.
For jeg tror, at hvis kirken bliver ved med at vokse på den måde, vil de være nødt til at dele magten,” forklarer Ron Boyd-Macmillan i et interview med Express UK.

Netop den store vækst i kirken er årsagen til, at præsident Xi Jinpings regering de seneste år har forfulgt de kristne så målrettet, fastslår forskeren.

Den kinesisk-amerikanske præst og forfatter Francis Chan blev for nylig nægtet indrejse i Hong Kong, hvor han og familien er missionærer.

Venter øget forfølgelse

I løbet af 2020 har Kina optrappet forfølgelsen af kristne til trods for pandemien. I december vurderede Release International, der ligesom Open Doors holder øje med forfølgelse af kristne verden over, at Kina vil være et af de lande, som øger forfølgelsen i 2021.

For nylig blev den kinesisk-amerikanske præst og forfatter Francis Chan tvunget til at vende tilbage til USA, fordi Hong Kong afviste hans visa. Ifølge ChinaAid flyttede Chan og hans familie fra San Francisco til Sham Shui Po i Hong Kong i februar sidste år for at arbejde som missionærer.

“I sidste uge, efter at embedsmænd i Hong Kong havde afvist vore visa, måtte vi (Justin og Peter [mine svigersønner] og jeg) forlade landet,” sagde Chan i en videohilsen til venner og præster den 5. januar. Han tilføjede: “Vi er nu tilbage i USA og appellerer afgørelsen. For vi ønsker at være i Hong Kong, og forhåbentlig kan vi vende tilbage dertil. Før vi måtte forlade Hong Kong havde Justin, Peter, og jeg set Herren plante tre kirker (husmenigheder) med omkring 15-20 personer i hver. Vi har hver især ledet en af kirkerne i hvert af vore hjem, men så fandt vi pludselig ud af, at vi var nødt til at forlade landet.”

Helligånden arbejder

Pastor Chan opfordrede samtidig de unge ledere, der skal overtage hans plads, til at holde ud i troen, fordi “Helligånden arbejder”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Selv om jeg tror, at Gud vil have mig til at tage tilbage til USA, tror jeg, at dette er en god tid, hvor I vil blive skubbet og strukket. Jeg rejser altså i Åndens kraft. Det er det, vi har. Jeg har flere ressourcer, end den første kirke havde. Jeg har så mange ressourcer online, og der er så meget kundskab tilgængelig. Jeg har Bibelen lige foran mig, og det er en kæmpe fordel,” fortalte Francis Chan de unge kirkeledere.

Ifølge Open Doors er Kina nummer 17 på listen over de lande, hvor kristne forfølges mest.