Et liv med håb og muskelsvind

”Hvad jeg end er kommet ud for af muskelsvind, dårlig vejrtrækning, svagt hjerte, skuffelse over ikke at få pigen mit liv og den helbredelse, nogle læger havde sat i hovedet på mig. Om jeg har oplevet mine forældre blive skilt eller stået over for døden blandt handicappede venner, sygeliggende naboer og bekendte fra kirken, ja så har troen på Gud og min tillid til Bibelens budskab båret mig igennem enhver af tingene!” s.399

Christian Finne Rasmussen, som måske skulle have heddet Flemming efter moderens romanhelt, udgiver nu en selvbiografi på godt 400 sider.

Han lider af muskelsvind og har det meste af sit liv været bundet til en rullestol, men er det til trods fyldt med en livsglæde, kreativitet og energi, som mange mennesker i tidens løb har beundret og forundret spurgt ind til.

Hans vidnesbyrd, både i aviser, radio og tv, har rettet lyset mod den tro, som giver livet håb og mening, uanset handicap og andre livsmæssige udfordringer.

I biografien ”Finnes finurlige rejse – i tidens løb!” tager han læseren med på en rejse igennem familiehistorien og sine egne erfaringer både som ”helt almindelig” dreng med energi til sjov og ballade, men også en rejse ind i troens forunderlige univers.

Indblik i Trosrejse

Christians historie giver dermed et indblik i en troshistorie, hvor troen og erfaringen af Gud, som har betydning i stort og småt, gradvist kommer til at fylde mere og mere. Det går således fra at være den barnlige umiddelbarhed i en bøn til Gud om hjælp med at finde forsvundet legetøj, til en desperat lydløs bøn i situationer, hvor livet i bogstavelig forstand er på spil.

Men Christians trosrejse delagtiggør samtidig læseren i de trosmæssige kampe, som handler om kaldet til radikalitet i kristenlivet.

At troen ikke blot er et sikkerhedsnet eller et plus på den sociale og mentale konto, men også rejser fordringer til livet, er nogle væsentlige pointer, som Christian udfolder igennem sine mange historier om alt fra EDB-programmer til relationelle valg, som nogle gange går imod følelseslivet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Christian Finne lider af muskelsvind – nu har han skrevet en bog.

Handicappet i Danmark

Ud over trosrejsen byder bogen også på et væld af oplevelser og beskrivelser af tilværelsen som handicappet i Danmark. Taknemmeligheden stråler igennem, når forfatteren beskriver en tilværelse, hvor han for det første har bevaret livet længere end prognoserne ellers havde givet ham.

Og samtidig er det danske velfærdssamfund helt anderledes indstillet i spørgsmål om menneskeværd og livskvalitet end mange andre steder i verden. Det betyder, at Christian i dag har hjælpere 24/7 og dermed kan deltage i en mængde aktiviteter.

Han har respirator, kørestol, handicapbil, maskiner og tekniske/mekaniske anordninger, der hjælper ham med at leve og komme omkring, også dette er i sidste ende et udtryk for Guds godhed, oplever Christian.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bringer historien til live

For alle dem, som har gjort følgeskab med Christian på dele af hans rejse, er det selvfølgelig ekstra sjovt at genkende personer, steder og begivenheder. Selv bliver jeg taget 20 år tilbage i tiden og erindrer et sprudlende fællesskab i ungdomsgruppen på Grejsdalsvej 16 i Vejle, Pinsekirkens adresse.

Og rejser med i tankerne tilbage til GAF, eller for den sags skyld i parallelsporet, hvor jeg tænker på hvilken musik, film, rejser og tekniske vidundere jeg har til fælles med Christian. Det er jo biografiens force, at den kan bringe historien til live.

Christian er ikke nogen H. C. Andersen, og han har ikke et forlag til at hjælpe med et flot layout, men hans bog er en anerkendelsesværdig bedrift i sig selv, og så synes jeg, at der er så mange gode refleksioner, at den fortjener at blive læst også af mennesker, som ikke kender ham personligt.

Christian Finne Rasmussen : Finnes Finurlige rejse
408 sider. 149,95 kr. inkl. fragt
Privat udgivelse. Forhandles via mail: snupenbanan@hotmail.com


Artiklen fortsætter efter annoncen: