Flere TV-priser til Philip Faber og DR’s ”Fællessang”

Philip Faber har modtaget en række priser for DR-programmet ”Fællessang”, hvor han fik danskerne til at synge sange og salmer i coronatiden i 2020. Foto: DR.dk

Ved uddelingen af TV-priser den 28. januar blev det endnu engang bekræftet, at programmet, hvor danskerne synger sammen hver for sig, er et seerhit. Seerne foretrækker det endda frem for X-Factor.

”Fællessang” med Mads Steffensen og Philip Faber fik både seernes pris, prisen som Årets nyskabelse inden for underholdning, og prisen for Bedste underholdning.

Philip Faber, som allerede fra starten af nedlukningen fik danskerne til synge morgensang, har tidligere modtaget ”Buketten” fra KLF, Kirke og Medier. Han er nu vendt tilbage til jobbet som dirigent for DR Pigekoret.

Programmet ”Fællessang” videreføres i stedet af musiker og komponist Katrine Muff og tv-vært Johannes Langkilde hver fredag fra den 22. januar. Præstedatteren fra Hillerød fortæller, at hun er vokset op med salmer og fællessang – faktisk sang Katrine Muff i kirkekor fra hun var seks til 20 år.