Ny mand i Sømandsmissionens bestyrelse

Jacob Vium Clausen, der er økonom, har tidligere sejlet som frivillig på Sømandsmissinens skib Bethel.

35-årige Jacob Vium Clausen, Fredericia, er nyt medlem af Indenlandsk Sømandsmissions hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Han er udpeget af Indre Mission og afløser Johannes Christoffersen. Til daglig er Jacob økonom og fuldmægtig i Skattestyrelsen.

Mens han uddannede sig til cand.merc., arbejdede han bl.a. som hotelreceptionist fra 2007-2013.

Her fik han viden om meget forskelligt inden for den branche, hvilket han regner med at bruge i bestyrelsesarbejdet. Han har også været med ude at sejle som frivillig på Sømandsmissionens skib Bethel, og flere af de grønlandske sømandshjem har han boet på under en turistrejse.

Erfaring fra bestyrelsesarbejde har han fra flere forskellige sammenhænge, ligesom han er engageret i Rotary og det lokale Indre Mission fællesskab.

”Jeg blev opfordret til at træde ind i bestyrelsen, og jeg regner med, at det er et interessant arbejde, jeg skal i gang med.

Mit udgangspunkt vil være det merkantile, forretningsmæssige perspektiv med fx hoteldrift og digitalisering, men jeg kan sagtens se den spændende vinkel med missionstjenesten – at Sømandsmissionen rækker ud til søfolk. Jeg har en vis kirkelig berøringsflade.”

Privat kommer Jacob, hustruen Helene og sønnen Daniel i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia samt i missionshuset. Jacob elsker at svømme eller cykle, at være ude i naturen eller sammen med familie og venner. Han kalder sig selv et ekstrovert og udadrettet menneske: ”Jeg lader op ved at være sammen med andre.”