Pernilles Helligånds-oplevelse ved fjorden

Pernille Weiss: – bekender sig som kristen.

– Jeg er kristen og er vokset op i en kristen familie, hvor tilknytningen til kirken er vokset for både min forældre og for mig selv gennem årene og de kriser, vi alle udfordres af i løbet af livet.

Sådan siger det konservative medlem af EU-parlamentet Pernille Weiss i et interview med Katrine Falk Lønstrup fra Altinget.

Heri fortæller hun bl.a., at hun ”virkelig gerne ville konfirmeres og bekræfte min tro”. Det skyldtes især en Helligånds-oplevelse, som hun havde som13-årig på en gåtur ved fjorden ud for Gamborg på Sydfyn.

Den gav hende en tydelig fornemmelse af, at der var mere mellem himmel og jord, end det vi kan se og måle.

– Da jeg nærmede mig fjorden, blev jeg omsluttet af en tung tåge. Det føltes som en slags damp, der steg op fra sneen i løbet af få minutter, og gennem tågen kunne jeg ane lyset og solen.

Jeg stod der på marken med intet andet selskab end hunden, og da jeg blev ramt af den pludselige overraskelse, hvor jeg blev omgivet af tågen, mens solen brændte igennem, mærkede jeg for alvor følelsen af, at der var noget andet end det, jeg kunne se.

Noget smukt, stærkt og magisk, der rørte mig voldsomt og fyldte mig med en enorm glæde, fortæller Pernille Weiss i interviewet.

Hun siger, at hun flere gange siden har haft lignende Helligånds-oplevelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Min barndom og min gudstro har givet mig en ballast af eget ansvar for egen fred i sindet. Det kommer med tiden, når man arbejder med minderne i lyset af de opgaver og udfordringer, man møder som voksen.

På et tidspunkt ser man mønsteret, og roen begynder at indfinde sig. Og med den kan man være heldig at få mod på flere forandringer.

Måske er det også derfor, det nu er vigtigt for mig at komme hjem på gården og ned til fjorden, så ofte det kan lade sig gøre, nu hvor jeg har fået Europa som min nye arbejdsplads, slutter hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: