Daniel havde en fordom om håndværkere – nu er han selv tømrerlærling

Daniel Schmidt fra Odense opdagede det sjove ved praktisk arbejde.

Daniel er næsten altid i godt humør.

Store og stærke mænd, grimt sprog og med hang til at drikke mange øl. Sådan er alle håndværkere, tænkte Daniel.

Men så blev han, sammen med de øvrige på sin efterskole, sendt til Ålborg. Her skulle eleverne hjælpe med renovering af bygninger, der skulle huse Ålborg Efterskole.

”Jeg havde hele tiden forestillet mig, at jeg ville fortsætte på Handelsskolen, når jeg var færdig med folkeskolen,” fortæller Daniel Schmidt. Han er 20 år og fra Odense. Her voksede han op med sin tvillingebror, Christoffer, i en kristen familie. Han kom på efterskolen Euroclass i Kolding i 2017.

Lysten til at blive tømrer kom på efterskolen

”Den tid, hvor jeg var i Ålborg med efterskolen, vakte min interesse for at blive tømrer.

Jeg nød meget det praktiske arbejde med istandsættelse både indendørs og udendørs. Jeg havde ikke prøvet den slags før. Min mor er skolelærer, og min far er mekaniker, så det er meget begrænset, hvad de selv har renoveret derhjemme.

I sommerferien, da jeg var færdig på efterskolen, renoverede min bror og jeg selv vores værelser derhjemme. Også Christoffer blev bidt af det med at lave noget praktisk.

Det endte med, at vi begge besluttede at satse på at blive håndværkere. Faktisk startede vi samme dag på Sydjysk Erhvervsskole i Odense.”

Læs resten af artiklen på Udfordringens hjemmeside for unge: udf.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: