IPSICC

Et hjem bliver bedre af at dele det

Ny soldaterhjemsleder i Aalborg, Kasper Klarskov, ønsker at skabe et hjem, hvor det ikke er facaderne, men indholdet, der er vigtigt.

Kasper Klarskov er fra første marts ny soldaterhjemsleder i Aalborg. Med coronabegrænsninger bliver det dog en langsom opstart.

Som uddannet snedker, der har arbejdet som både salgsleder og handicapmedhjælper samt læst teologi, kunne man næsten betegne Kasper Klarskov som cand. lidt af hvert.

Nu kan den 37-årige nordjyde føje titlen som leder på KFUM’s Soldaterhjem Aalborg til sin alsidighed.

Her falder Kaspers ønske om et åbent og rummeligt hjem helt i hak med værdierne bag soldaterhjemmene.

– Mange ting bliver bedre af at dele dem. Det har vi oplevet med vores hjem, fortæller han.

Rummelige huse

Kasper Klarskov husker både tilbage på den tiden, hvor han og familien boede på Nørrebro i København. Her var det ikke usædvanligt, at de var 15-20 stykker, der spiste aftensmad sammen. Opgangen virkede som et helt bofællesskab.

Men den kommende soldaterhjemsleder tænker også tilbage på sin barndom, hvor særligt morfars hus var meget rummeligt. Det har formet Kasper, der nu vil praktisere disse tanker på KFUM’s Soldaterhjem Aalborg fra 1. marts, så snart coronasituationen tillader det.

Skrækeksemplet Hyacinth

– Et hjem for mig er et sted, der står åbent. Fru Hyacinth står for mig som et skrækeksempel, fordi alt i hendes hjem bliver til en facade, der står i kontrast til virkeligheden, siger han.

– I vores hjem lægger vi vægt på substans. Vi lægger vægt på, at der altid er mad nok, også selvom der lige kommer et par ekstra, fortæller Kasper.

Derfor kan de godt have gæster uden at have støvsuget først.

Baptistbaggrund

Kasper er gift med Maria, der er uddannet fysioterapeut og arbejder i Vrå. Sammen har de tre børn i alderen 4 til 9 år. Desuden har de to plejebørn på 7 og 11 år, som de tager sig af indtil videre.

Kasper er opvokset i en baptistkirke på Midtsjælland. I tre år var Kasper hjælpepræst ved Baptistkirken i Herlev ved siden af sine teologiske studier.

Da familien flyttede til Nordjylland i 2016 blev de en del af den lokale baptistmenighed. De seneste år har de dog fundet mere og mere ind i den lokale folkekirke.

– For os er det vigtigt, at kirken er lokalt nærværende og relevant, forklarer Kasper. Man fornemmer tydeligt, hvordan rummeligheden for Kasper bliver et konkret udtryk for den kristendom, som familien praktiserer.

Gode fritidsfaciliteter

For Kasper har det stor betydning, at familien bakker om dét, der bliver deres nye tilværelse. ”Da vi havde vores børn med for at se soldaterhjemmet første gang, var de helt solgt. For dem ligner det en SFO”, husker Kasper. Dog er der lagt op til en lidt forsigtig opstart.

Lukket på grund af Corona

Foreløbig er soldaterhjemmet lukket for besøg frem til påske, ligesom caféer og andre spisesteder.

Samtidig er Kasper ved at renovere deres hus i Tårs, men i løbet af et til halvandet år flytter familien ind i lederboligen, der er bygget sammen med soldaterhjemmet.

Når den nye hverdag kommer til at indfinde sig på KFUM’s Soldaterhjem Aalborg, skal der nok blive tryk på.

Fysisk er soldaterhjemmet meget rummeligt, og samtidig er det ét af de steder, hvor der er rigtig mange soldater, eftersom Aalborg Kaserne er en stor arbejdsplads.

”For de unge soldater er det også en meget formativ periode. Jeg glæder mig virkelig til at møde soldaterne med nogle sunde værdier og det kristne evangelium”, slutter Kasper Klarskov.