Joachim endte sin alternative søgen hos Jesus

Trods Covid-19 blev året 2020 det bedste år i Joachim Bertelsens liv. Efter lang tids søgen i det alternative fandt han ’hjem’.

To billeder fortæller lidt om den livsforvandling, den 30-årige lærer Joachim Bertelsen har oplevet i 2020. Her fortæller han, hvordan han gennem 10 år var dybt involveret i det okkulte, før han valgte at søge Jesus.

– Jeg er gået fra at være ikke-troende til at bekende min tro på Jesus Kristus. Jeg var fortabt, men blev fundet af Jesus og født på ny. Han har fyldt mig med en kærlighed, som overstiger min egen fatteevne.

Vejen til Jesus har været lang og fuld af udfordringer, men det har været det hele værd, fordi Jesus har givet mig et nyt liv, siger han i dag.

Brugte 100.000 kr. for at finde kærligheden

– De sidste 10 år har jeg søgt åndelig visdom gennem alternative sammenhænge – det, der også kaldes New Age. Jeg har brugt tæt på 100.000 kr. på at finde ind til kernen i livet – på at finde kærligheden.

Da dette billede blev taget, var Joachim dybt involveret i trance-kanalisering, som handler om at få ånder til at tale igennem sig. Han har også dyrket astrologi, clairvoyance, hypnose, pendulering, meditation, tarot-kort og religiøs yoga; er uddannet i healing og har taget kurset ”Lev af Lys”, ”hvor ens krop ændres, så den kan leve af lys / energi. Det er meget spacy. Initieringen var 14 dage uden mad – kun vand, afslører han nu efter at have mødt Jesus.

Til tider troede jeg, at jeg havde fundet den, men gang på gang fes luften ud af ballonen, og jeg sad tilbage med en tomhed i hjertet, forklarer Joachim Berthelsen.

Hvilke New Age-sammenhænge var du med i?

– Jeg har fx været dybt involveret i trance-kanalisering, som handler om at få ånder til at tale igennem sig. Her brugte jeg værktøjer som astrologi, clairvoyance, hypnose, pendulering og tarot-kort for bare at nævne nogle stykker.

Jeg har også praktiseret yoga, uddannet andre i healing, dyrket meditation samt taget kurset ”Lev af Lys”. Det er et kursus eller en slags healing, hvor ens krop ændres, så den kan leve af lys / energi – det er meget spacy. Initieringen var 14 dage uden mad – kun vand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det har jeg også gennemgået.

– Men jeg er landet nu og har taget afstand fra min tidligere levevis, så alt er godt, understreger Joachim Berthelsen, der i dag arbejder som lærer på Djursland.

Søgte Jesus i New Age

Hvorfor søgte du i New Age?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er vildt og spacy, det jeg har været med i, men jeg har virkelig haft et ønske om at finde sandheden, forklarer Joachim og uddyber:

– Jeg søgte faktisk også Jesus, men ikke den bibelske Jesus, for i New Age-bevægelsen mener man, at Bibelen ikke giver det fulde billede af, hvem Jesus er.

Jeg mente, at de kristne var naive, fordi de begrænsede sig til kun at søge åndelig visdom i Bibelen.

Jeg har talt med en del kristne igennem årene, og deres standhaftighed fascinerede mig gang på gang. Jeg troede blot, at jeg var tættere på sandheden, end de var. Men jeg tog fejl, og Gud har irettesat mig, hvilket jeg er meget taknemmelig for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En kamp at læse Bibelen

Hvad overbeviste dig?

– En gråvejrsdag i 2019 sad jeg endnu en gang med et stort sort hul i maven og undrede mig over, hvorfor jeg endnu ikke havde fundet sandheden i livet.

Jeg søgte hjælp hos en mand, som viste sig at være kristen. Han sagde direkte til mig, at hele min bogreol var fuld af falsk lære – og jeg har læst mange bøger. Det chokerede mig, men jeg fortsatte med at lytte.

Han sagde, at sandheden findes i Bibelen, og kun igennem troen på Jesus kan vi blive sat fri. Jeg troede ikke på ham til at starte med, men jeg indvilgede i at give det en chance.

– I starten var det en hård åndelig kamp at læse de kristne bøger, men gradvist blev det lettere. Bibelen var næsten umulig for at mig at åbne.

Jeg har senere fundet ud af, at det var det åndelige, som holdt mig fra at komme til Jesus, men jeg begyndte at kæmpe imod, og mit stærkeste våben var navnet Jesus, har jeg senere fundet ud af.

– I starten var det en hård åndelig kamp at læse de kristne bøger,
men gradvist blev det lettere.
Biblen var næsten umulig for at mig at åbne.

På knæ for Jesus

Et par dage inden årsskiftet til 2020 skete der noget vildt. Jeg blev færdig med den sidste af de tre bøger, hvorefter noget sagde klik inde i mig.

Det var her, at jeg første gang tænkte tanken: ”Wow, Jesus er virkelig”. Da jeg tænkte den tanke, var det, som om Himlen åbnede sig, og Gud rørte mit hjerte. Jeg blev fyldt med det, jeg vil kalde en overnaturlig kærlighed, som spredte sig i hele min krop.

Tårerne begyndte at løbe ned ad mine kinder. Jeg var ikke ked af det, men kærligheden gjorde det umuligt for mig at holde dem tilbage.

Den dag lagde jeg mig på knæ, bad om tilgivelse og bekendte min tro på Jesus Kristus. Jeg har ikke set mig tilbage siden!

Profeti i Citykirken

– En uge efter min oplevelse med Gud tog jeg til Holy Spirit Day i Citykirken i Aarhus. Det var spændende at møde andre kristne, og nu var vi for første gang på samme side.

Jeg tror, at der har været 300+ mennesker. Om aftenen er der en mand, som stiller sig op på scenen, peger på mig og siger: ”Gud har hørt din bøn. Han har brændt dine læber og ønsker at du skal være en spydspids for Guds Rige” (en del af et citat fra Esajas’ Bog kap. 6, har jeg senere læst mig frem til).

Jeg kendte ikke manden. Jeg sad midt i folkemængden med langt hippiehår og anede ikke, hvad det betød. Og så havde jeg nok heller ikke lyst til at være spydspids, for det betyder, at man skal kæmpe, og det turde jeg ikke på det tidspunkt.

Gud har dog haft en anden plan, og jeg har taget mange kampe efterfølgende – og hvem ved, hvad der venter?

Mit liv er forandret

– Gud har vendt op og ned på mit liv – og ikke mindst mit udseende. Det sværeste har været mine relationer. Mange af dem er gået i opløsning, men jeg takker Gud for hans nåde, for i dag – ca. 1 år efter – står jeg stærkere end nogensinde før, og det er der kun én grund til – Jesus Kristus.

Jeg læser hver dag i Bibelen, jeg har delt mit vidnesbyrd på YouTube, gået på gaden sammen med Gadekirken Aarhus samt været vidne til, at to andre danskere er gået fra at være ikke-troende til tro.

– Det er så stort, og jeg håber og beder til, at vi snart ser en stor vækkelse i Danmark. Det er der brug for, kan jeg se nu, slutter Joachim Berthelsen, der glæder sig over at have fået en kæreste, som også deler hans kristne tro.