Bliv ikke forblændet af detaljen, men få øje på det vigtigste!

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Flere kendte danskere har på det seneste bekendt i fuld offentlighed, at de tror på Gud og Jesus. Vi bragte citater fra nogle af dem i påskeavisen. Men der bliver ved med at komme nye. Heldigvis…!

Når kendte folk bekender, at de tror på Gud, så bliver det lettere for andre – både kendte og ukendte. Så tør de også overveje, om Gud er til og Jesus er vejen.

Det betyder ikke så meget, om disse ny-troende har den helt rigtige opfattelse af teologien. Det skal nok komme, hvis de ellers læser i deres bibel og er åbne for Helligånden. Det vigtigste er, at de har opdaget Jesus!

Ja, selv en ”kulturkristen muslim”, som Naser Khader er med til at åbne hjerterne for Jesus, når han på Facebook skriver: ”Jeg bliver mere og mere vild med Jesus. Der er ingen, der kan måle sig med ham. Han er historisk unik, han giver alle baghjul, også Muhammed.”

Den ødelæggende skepsis

Men i stedet for at glæde sig over de søgende og nye troende, er nogle kristne venner mere optaget af at betvivle deres rette tro. ”Det er en anden Jesus, de har mødt,” påstår de om Charlotte Rørth og andre, som har haft en synlig Jesus-åbenbaring.

Vi har endda haft et par, som har sagt deres abonnement op – til trods for, at de ellers satte stor pris på Udfordringen og ikke kunne finde noget bedre!

Men nogle skæve udtalelser af Michael Falch eller en annonce for en katolsk profet var åbenbart nok til, at resten så også skulle kasseres. Er det ikke utroligt?

Disse teologiske nuancer er jo helt irrelevante, så længe de fleste danskere har så gabende et behov for bare at høre om Jesus i påsken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Farisæerne havde heller ikke uret i, at man skal holde sabatten. Men Jesus kaldte dem hyklere, fordi de ikke forstod, at det var vigtigere at helbrede på en sabbat.

Men heldigvis var der mange læsere, som var med til at sprede de over 30.000 EKSTRA påskeaviser til lige så mange husstande. Der blev sået noget i påsken! Og en dag vil vi se frugten – og måske høsten!

Frygten for katolikkerne og antikrist

En meget ”rettroende” kristen beskylder os jævnligt på Facebook for okkultisme, når der kommer et lille pip fra en katolik. Denne mand er formentlig ellers 95 pct. enig med Udfordringen. Men for ham er katolikkerne okkulte. Han er vokset op med en forældet undervisning om, at Den Katolske Kirke er ”den store skøge” og Paven Antikrist.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sådan kunne det også se ud på Luthers tid, men hvis man ellers har lagt mærke til, hvad der sket i de sidste 500 år, så burde man indse, at mange af de protestantiske kirker idag er mere ”skøge-agtige”, når det drejer sig om utroskab overfor Gud til fordel for at behage verden.

Og hvis man ikke er så forblændet af frygt og fordomme, vil man opdage, at der er millioner af Jesus-troende brødre og søstre – også i den katolske kirke.

For Gud ser ikke på, om du kommer i den ”rigtige” kirke, men hvordan dit hjerte er overfor Ham.
Paulus havde også problemer med troende, som gik op i småting i stedet for at se det store billede. Han skriver:

”Derfor vil jeg gerne klargøre for jer, at ingen, som taler ved Guds Ånd, kan sige: »Forbandet være Jesus«. På den anden side kan heller ingen bekende: »Jesus er Herre« uden at være under indflydelse af Helligånden.” (1. Korint 12,3)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mennesker, der bekender deres tro på Jesus, er ikke vores modstandere. Tværtimod: ”De, der ikke er imod os, er for os,” sagde Jesus. (Markus 9,40)

Lad os fokusere på det, som Jesus kaldte det vigtigste!