Coronapas vil diskriminere og skabe et overvågnings-samfund

– Kravet om et coronapas kunne betyde, at kirker må lukke døren for dem, som samfundet dømmer uønskede, og det ville være afskyeligt for Jesu Kristi kirke og en fornægtelse af evangeliet, skriver 1200 kirkeledere til Boris Johnson.

Coronapas vil føre til overvågning og medicinsk apartheid.

Det skriver over 1200 anglikanske og katolske kirkeledere ifølge CBN i et åbent brev til premierminister Boris Johnson.

Den britiske regering fastholder dog indtil videre deres holdning til passet eller ”COVID status certification”. Men ifølge BBC frygter iagttagere, at passet vil skabe to klasser i samfundet.

Muligt krav til genåbning

Et coronapas kan være enten et fysisk pas eller en app, som viser, at indehaveren er vaccineret, testet negativ eller har haft sygdommen inden for de seneste seks måneder. I forbindelse med genåbningen overvejer de britiske myndigheder at kræve coronapas til større arrangementer som festivaler, teaterforestillinger og sportsbegivenheder.

En talsmand for regeringen har udtalt til BBC, at man stadig overvejer forskellige løsninger.

Frygt for overvågning

Kirkelederne advarer i brevet til premierministeren om muligheden for ”medicinsk apartheid.”

”Nogle kristne har alvorlige samvittighedskvaler i forbindelse med fremstillingen eller testningen af vaccinerne. Vi risikerer at skabe et todelt samfund, et medicinsk apartheid, hvor underklassen, som afviser vaccinerne, bliver udelukket fra vigtige områder af det offentlige liv.”

I brevet udtrykker kirkelederne samtidig frygt for, at også afvisning af andre typer vacciner og behandlinger i fremtiden kan blive registreret og brugt imod borgerne.

”Denne plan har potentiale til at gøre en ende på det liberale demokrati, som vi kender det, og skabe en overvågningsstat, hvor regeringen bruger teknologi til at kontrollere visse aspekter af borgernes liv,” skriver kirkelederne.

De konkluderer, at forslaget er et af de farligste, der nogensinde er blevet fremsat i britisk politik.

Vil ikke afvise nogen

Kirkelederne afviser i brevet at udelukke noget menneske. ”At lukke døren for dem, som samfundet dømmer socialt uønskede, ville være afskyeligt for Jesu Kristi kirke og en fornægtelse af evangeliet,” hedder det i brevet.

”At nægte mennesker mulighed for at høre dette livgivende budskab ville være et regulært forræderi mod Kristus og evangeliet,” fastslår kirkelederne og opfordrer alle kristne kirker, organisationer og ledere til at modsætte sig cororanapasset samt underskrive brevet.

Boris Johnson har ikke afvist tanken om et coronapas. Men over 70 medlemmer fra flere partier i parlamentet har kritiseret forslaget og kalder det diskriminerende.

I befolkningen tror 40 procent, at der vil blive diskrimineret imod ikke-vaccinerede, viser en undersøgelse fra University of Bristol and King’s College London. Samtidig mener 44 % af briterne, at vaccine-passene vil blive solgt på det sorte marked.