Kærligheden til Israel og det jødiske folk mangler i mange menigheder

– Vi skal igen kunne snakke om Israel og det nuværende jødiske folk i de kristne menigheder, mener Christina Elisabeth Leinum, som er formand for Den Internationale Kristne Ambassade.

Christina Elisabeth Leinum er formand for den danske afdeling af Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem.

– Jøderne og Israel er en uundværlig del af vores kristne grundlag. Derfor skal vi ikke undgå at tale om Israel i de kristne menigheder.

Det siger Christina Elisabeth Leinum, som er formand for den danske afdeling af den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem.

Den danske afdeling har besluttet at udvide med en sekretariatsleder, så hun selv får mere tid til at holde kontakt med præster og ledere og besøge menigheder.

– For en generation siden var det helt naturligt, at kærligheden til det nulevende jødiske folk og Israel var levende i de kristne menigheder.

Men så har der været en periode, hvor man mange steder har undladt at tale om Israel. Måske fordi der er så megen kritik af Israel og jøderne. Så har man forsøgt at forholde sig neutrale.

Men jøderne og Israel betyder så meget for vores kristne forståelse, at vi ikke bare kan skubbe dem ud, siger Christina Elisabeth Leinum.

– Mit håb er, at hele kirken kan være sammen om dette her. Derfor skal vi også i kontakt med de yngre og med dem, der har spørgsmål om Israel. Der er meget at tale om, siger Leinum.

Udover den politiske udvikling i Israel, som medierne ikke altid gengiver på en neutral måde, er der også den bibelske og profetiske dimension med hensyn til Israel. Og den interesserer mange kristne. Derfor er det også vigtigt, at menighederne underviser og taler om Israels betydning i forhold til kristendommen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem blev grundlagt i 1980 som en anerkendelse af det jødiske folks unikke bibelske tilknytning til hele Jerusalem.

Ambassaden repræsenterer millioner af kristne, kirker og kirkesamfund. Man ser genoprettelsen af ​​staten Israel som et led i Guds pagt med det jødiske folk.