Konference skal inspirere frimenigheder

Ev. Luthersk Netværk, Indre Mission og Luthersk Mission holder konference den 19. juni.

– På konferencen kan vi hjælpe hinanden til at holde fast ved klassisk, bibelsk kristendom, siger frimenighedspræst Brian Christensen fra Lemvig.

Frimenighederne skal dele erfaringer og se frem mod 2025 på en inspirationskonference med temaet ’Fri, Frimodig og på vej’ lørdag den 19. juni på Børkop Højskole.

”Det er første gang, at vi arrangerer en konference særligt for frimenigheder. Og nu hvor samfundet i mere end et år har været corona-lukket, så glæder vi os også rigtig meget til at kunne mødes igen og være fysisk til stede,” siger Brian Christensen, frimenighedspræst i Lemvig Bykirke og én af initiativtagerne til konferencen.

Konferencen er arrangeret i samarbejde mellem Ev. Luthersk Netværk, LM og IM. Temaet er ”Fri, frimodig og på vej”, og det passer netop til frimenighederne i ELN og de to missionsforeninger.

På konferencen vil man dele erfaringer fra ca. 20 år med frie menigheder. Brian Christensen ser et stort behov for en konference, der netop er målrettet til frimenighederne:

”Vi ønsker jo ikke som lutherske frimenigheder at isolere os, men at være aktive medspillere i det kirkelige landskab i Danmark. Vi håber med konferencen, at vi kan styrke og støtte hinanden i at holde fast ved klassisk, bibelsk kristendom.

Jeg glæder mig til at få drøftet nogle af de mange fælles udfordringer og problemstillinger, vi har,” siger Brian Christensen.

Også LM’s vicegeneralsekretær glæder sig konferencen.

”Vi står hinanden nær og har de samme udfordringer. Derfor er det godt at få mulighed for at tale sammen og hjælpe hinanden,” siger Birger Reuss Schmidt, der er menighedskonsulent i LM.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Foruden forkyndelse og fælles oplæg under temaet ”Frimenigheden 2025 ”er der en lang række workshops på programmet. Her medvirker frimenighedspræsterne Peter Rask, Peter Techow og Brian Christensen, formand for Aalborg Frimenighed Rolf Weber Jørgensen og menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard.