Konference i Karlslunde om ’Local Houses of Prayer’

90 personer deltog over nettet i undervisningen fra det walisiske retrætested Ffald-y-Brenin.

Birgitte Steffensen-Thomasen var med til at arrangere konferencen om lokale bedehuse efter Ffald-y-Brenin modellen.

Lørdag den 24. april blev der holdt konference om ”Local Houses of Prayer” med omkring 90 deltagere spredt ud over landet.

”Visionen er, at vi netop denne dag føder Local Houses of Prayer, Denmark,” sagde Birgitte Steffensen-Thomasen, som var en af medarrangørerne sammen med KriSoS og Karlslunde Strandkirke.

Zoom blev en fordel

Konferencen skulle have foregået med fysisk fremmøde i Karlslunde Strandkirke, men grundet de mange Covid-19-restriktioner blev konferencen i stedet afholdt online via Zoom.

Til gengæld planlægges endnu en konference til oktober – og her med fysisk fremmøde.

”Det ender med at blive en fordel, at vi ikke kunne mødes fysisk”, fortsætter Birgitte. ”Nu kan vi rundt om, hvor vi bor, starte små bedehuse og så mødes til efteråret og få det hele boostet.”

Ffald-y-Brenin

Local Houses of Prayer har sine rødder i det walisiske retrætested Ffald-y-Brenin. Inspirationen kommer bl.a. gennem de to bøger fra stedet: Strømme av nåde og Velsignelsens vej. De er udkommet på norsk og var forhandlet af Udfordringen.

”Hele konceptet er inspireret af tanken om, at vi bærer Guds forvandlende nærvær med os. Vi beder komme dit rige og lad din vilje ske som i Himlen således også på jorden – her i mit liv og lokalområde,” forklarer Birgitte.

Give me five

Bogen Strømme af Nåde handler om, hvordan Ffald-y-Brenin blev ændret fra et retrætested til et sted, hvor Guds ånd virkede. Stedet blev også en velsignelse for lokalsamfundet. Det handler den næste bog om: Velsignelsen vej.

Konferencen opfordrede deltagerne til at finde sammen med andre og skabe små bedehuse, hvor man hver beder for


Artiklen fortsætter efter annoncen:



5 personer
5 minutter
5 dage i ugen
5 uger.

Her er det vigtigt at stå sammen i enhed, at være følsomme for Guds nærhed og både at bede og velsigne.

At flyve med to vinger

At flyve med to vinger betyder her at bruge to måder at bede på.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Forbønnen hvor vi beder Gud møde mennesker.
Velsignelsen, hvor vi velsigner i Jesu navn.

”Det sidste er nok det mindst kendte. På konferencen illustrerede Anne De Leyser de to måder at bede på. Hun inddrog sin mand, der fik den rolle at spille Gud.

Anne De Leyser demonstrerede på sin mand, hvad forskellen er på at gå i forbøn og velsigne. Her ses de to i en anden sammenhæng.

Anne bad for en af deltagerne på de to måder,” fortæller Birgitte Steffensen.

”Ved forbønnen havde hun ansigtet vendt mod sin mand og talte til ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Ved velsignelsen havde hun ansigtet vendt mod skærmen og den, hun bad for, mens manden stod bag hende med hænderne på hendes skuldre. Så talte hun direkte til deltageren med ord som ”Jeg velsigner dig med Guds nærvær”, osv. Her formidles Guds vilje og nærhed ved at anvende den autoritet, vi har fået givet i Kristus.

Josva velsignede Kaleb, og Guds ord opfordrer os til ikke at forbande, men velsigne.

Forbønnen går opad mod Gud, velsignelsen og engagementet går ud til andre. Men det er nødvendigt med Guds nærvær i alt.

Videoklip og oplæg

Konferencedagen var et mix af oplæg, videoklip og break-out-rooms, hvor deltagerne i små grupper skulle praktisere, hvad de havde lært.

Nu er der så mulighed for at tage al inspirationen med sig ind i sin egen hverdag, gå sammen med en eller flere og spørge Gud om, hvem han har sendt på vores vej, for at vi kan velsigne dem og være til opmuntring og hjælp.

For yderligere information kan man kontakte en af medarrangørerne af konferencen:

Inga Helvar fra KriSoS: Inga@krisos.dk
Birgitte Steffensen-Thomasen: bs@bs-t.dk