Sandra lægger ører til veteraner

– Det kræver mod at være i andre menneskers smerter og sorg. Men det kan være noget af det mest helende, siger Sandra V. Hultén, som er ny veteranmedarbejder på soldaterhjemmet i Høvelte.

Sandra Vestergård Hultén er ny veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i Høvelte fra 1. marts.

For knapt tre uger siden havde Sandre Vestergård Hultén første arbejdsdag på hjemmet, hvor der bor op til 15 veteraner på SoldaterRekreation og i Veteranbo. Sandras opgave er at hjælpe veteraner videre, så de i højere grad bliver i stand til at mestre deres egen tilværelse.

Det er en stor opgave, hvor hun indgår i et team med soldaterhjemsleder Bjarne Kjær Andersen samt to øvrige veteranmedarbejdere.

Sandra har tidligere arbejdet på Night Light Café på Vesterbro i København, der er en tværkirkelig natcafé for udenlandske og handlede kvinder i prostitution. Desuden har Sandra arbejdet med flygtninge og hjemløse.

Det kræver mod

At arbejde med veteraner er nyt for Sandra.

– Jeg går ind i relationerne med en oprigtig interesse i det andet menneske. For mange veteraner handler det om at finde livsgnisten igen. Mange har sårbare eller brudte familierelationer, og veteraner sidder ofte med det eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg, hvis jeg ikke er soldat mere?

Når jeg bliver inviteret indenfor i et andet menneskes liv, kan jeg vandre med. Det er en fornem opgave, hvor jeg både kan lytte og pege på håbet om en lysere fremtid, som kan skabe forandring, siger hun og tilføjer:

– Det kræver mod at være i andre menneskers smerter og sorg. Men det kan være noget af det mest helende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud over spontane og strukturerede samtaler handler hendes arbejdsopgaver om at tilrettelægge aktiviteter for veteraner, der både kan give indhold og være med til at strukturere deres hverdag.

En spændende rejse

Sandra kommer fra Gilleleje, men interessen for diakoni fik hun ved et bibelskoleophold i Australien i 2011. Hun har bl.a. været med til at starte den diakonale gren af Hillsong i Danmark og Malmø.

Sandra er gift med Lasse på femte år, bor i Søborg og er landet i det nye job efter barsel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg glæder mig til rejsen i jobbet her. Jeg kan mærke en fantastisk medarbejdergruppe, den indbyrdes humor og kærlighed, og hvordan forskellige fagligheder kan spille sammen. I den kommende tid skal vi arbejde mere med det familiestøttende arbejde, som jeg også glæder mig til, slutter hun.