Spirituelt, relevant og spændende

Det kan godt være svært for musikere at holde balancen: At holde lyden frisk og relevant uden at skræmme både nye og gamle lyttere væk. Især i metalcore-genren, som mange efterhånden ser som værende ret udspillet. Fallstar har dog det sidste årti ramt denne balance til perfektion, og de gør det nu igen på Sunbreather.

Fallstar udgav deres sidste fulde album for over fem år siden. Mange fans var derfor bange for, at man måske havde hørt det sidste fra gutterne. Specielt efter de tilsyneladende re-brandede til det lidt mere lettilgængelige rockband Northlander.

Det var derfor en fantastisk overraskelse for os fans af deres mere hårde output, da de annoncerede deres 4. album igennem det kristne hardcore-label Facedown Records.

Sunbreather er en tæt på perfekt opfølger til 2015’s Future Golden Age. Det kombinerer de interessante hip-hop og nu-metal elementer fra det album med den mere klassiske metalcore fra tidligere udgivelser.

Det giver en overraskende eklektisk blanding af moderne metalelementer udført på topniveau, kombineret med frontmand Chris Ratzlaff’s excentriske og fængende optræden og lyrik.

Nogle emner på pladen har potentiale til at skabe kontrovers, da der er nogle tydelige politiske budskaber at finde. Især numre som “Get Me Out (Ice Agents)” og “King Lazer” tager klare standpunkter i forhold til amerikansk politi og immigrationspolitik, alt sammen meget direkte, men dog poetisk og tankevækkende på et åndeligt niveau.

Det er tydeligt, at bandets frustrationer, som de udtrykker i deres kunst, kommer fra en personlig og genuin passion og lyst til at gøre Herrens vilje.

Det virker på ingen måde leflende for bestemte politiske grupper. Hvis det var det, tror jeg ikke på, at passionen i det tekniske arbejde ville være så tydelig, som den er her.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Uanset lytterens personlige holdninger kan man ikke komme udenom, at Sunbreather er en af de mest spændende hardcore-udgivelser længe.

Kunstner: Fallstar Titel: Sunbreather
Genre: Metalcore
Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: