De første studenter fra HKGYM

– På HKGYM kunne jeg være mig selv, siger Marcus, der efter sin studentereksamen gerne vil læse økonomi på CBS. Her ses han sammen med sin kæreste.

Hovedstadens Kristne Gymnasium har nu skrevet historie med udklækkelsen af sine allerførste studenter.

Det med eksamen er vigtigt. Men huen er ikke det eneste, der tæller, understreger rektor Kurt West Rønne.

Stolthed – og håb for Danmark

– Det er med slet skjult stolthed, at vi udklækker de første studenter. Det er jo det, vi skal kunne klare, og den kamp, det har været for alle omkring HKGYM, er lige pludselig en realitet, og rent fysisk ses det, at vi er i stand til at uddanne vores elever til studenter, fastslår rektor, før han tilføjer:

– Men vi synes også, vi kan mere end det. For udover at deres resultater så absolut ligger i den bedre ende, så synes vi også, at vi har dannet nogle unge mennesker til at gå videre med en ballast af tillid til sig selv, til Gud og til at de er gode nok, også selvom der skulle komme fejlskud og bump på livets landevej.

De dejlige unge mennesker giver os både håb og tro på at HKGYM har en plads i det danske skolebillede og vil kunne fortsætte med at danne og uddanne gode studenter til tjeneste for Gud og det danske samfund, understreger Kurt West Rønne.

’Historisk’ første student

Den første student fra HKGYM blev udklækket på årets længste dag, den 21. juni.

– I dag kl 10.30 blev Magnus Funch Sørensen vores første student. Han ikke alene var med til at skabe historie, men han var oppe i historie i emnet ”1. verdenskrig”. Han bestod eksamen med bred margin med et flot 10-tal.

Efter Magnus skulle yderligere 17 elever op i historie eller fysik, før de kunne kalde sig STX studenter og fortsætte videre ud i verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Taknemlig for studietiden

– Det har ikke bare handlet om karakterer, men også om mig som person, siger Anne Petrea, som her får huen på.

En af de nye studenter, Anna Petrea Pedersen, siger om tiden på HKGYM:

– Jeg er så taknemmelig over mine tre år på HKGYM, hvor jeg har haft plads til at være mig og udvikle mig både fagligt og personligt.

Da jeg gik igennem gangen efter at have fået hue på, blev det tydeligt for mig, hvor vigtigt det har været for mig at gå på et gymnasie, der fokuserede på mig som person og ikke mine karakterer og præstationer, og at dette også er blevet forstærket hjemmefra.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det betyder, at selvom karakterer har fyldt meget i gymnasietiden, så har de ikke defineret mig. Efter sommerferien skal jeg være ungmedarbejder på den efterskole, som jeg selv gik på, nemlig Rudehøj.

Plads til at være sig selv

En anden student, Marcus, siger om studietiden:

– Som skiftende elev fra Fyn til HKGYM har jeg oplevet et klassefællesskab uden sammenligning.

Her var der pludselig plads til at være sig selv med alle ens finurligheder, uden at man følte man skulle spille en rolle. Det var nyt og yderst velkommen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Selvom karakterer har fyldt meget i gymnasietiden,
så har de ikke defineret mig.”

– HKGYM har været en fredsperiode i en krigsfyldt verden, hvor unge er under stort præstationspres, har identitetskriser og generelt er usikre. Det var jeg i hvert fald selv, men HKGYM gav mig plads og tiden til at udvikle mig selv og ikke mindst finde mig selv, hvem jeg ønskede og være og hvilke værdier, jeg ville repræsentere som menneske.

– Efter HKGYM skal jeg studere på CBS, som altid har været min drøm. Jeg har fået opbygget et stærkt fundament i min tro i tiden på HKGYM, hvilket har været kritisk vigtigt, når jeg nu som ung student bevæger mig ud i verden.

– Mine drømme er at læse økonomi på CBS, som jeg så senere kan bruge til at hjælpe i alverdens kristne projekter. Jeg tror på, at økonomi, penge og lederskab er noget, som jeg kan bidrage med til at fremme Guds rige.

HKGYM gennem tre år

HKGYM blev oprettet i 2018, og siden den spæde start er gymnasiet vokset støt år for år.

– Pt. har vi 61 elever, og af dem så er 18 nu blevet studenter med fin hvid hue. Vi har indtil videre 15 skrevet op til næste år, men flere er på vej, og vi forventer en ny 1.g klasse på 20. De kommende år ser vi mulighederne for at udvide til to klasser pr. år, oplyser Kurt W. Rønne, som glæder sig over, at det nye gymnasium nu har studenter at fremvise.

– Elevernes resultater ligger i den bedre ende, men de har også fået en ballast med af tillid til Gud, og til at de er gode nok, siger rektor Kurt West Rønne, der ses til højre i billedet.

Tro, nærvær og faglighed

Hvorfor skal man vælge HKGYM frem for et andet gymnasium?

– Fordi man bliver dygtig og klogere uden fokus på præsationer og karakterer. Samtidig er det et fagligt inspirerende miljø med engagerede undervisere, der ser den enkelte elev, møder dem der, hvor de er og hjælper dem videre.

– Underviserne er også meget glade for deres arbejde, og man er ikke bare et nummer i rækken. Vi har et sundt nært socialt miljø, en ikke-alkohol baseret festkultur – og så får man ikke bare et gymnasium, man er med til at skabe det! understreger rektor.

Han glæder sig samtidig over, at skolen nu har mulighed for at ansætte en af underviserne som vicerektor med speciel fokus på det udadrettede arbejde og elevrekruttering.

Det lille, private gymnasium vokser sig større. Men fokus er stadig på, at det kristne livssyn skal være grundlaget i en hverdag præget af både nært fællesskab og høj faglighed, fastslår Kurt W. Rønne.