Ildsjæl starter ’kirkefællesskab’ i Vollsmose

Sebastian Olesen vil gerne give Guds ufortjente kærlighed videre til alle i Vollsmose gennem et Vineyard-relateret kirkefællesskab.

Sebastian Olesen flyttede til Odense-bydelen Vollsmose for syv år siden. Her har han bl.a. drevet en ungdomsklub. Nu søsætter han ”Vineyard Vollsmose”.

”Hej, vi er kristne, og vi elsker muslimer!”

Med den hilsen har unge Sebastian Olesen åbnet døre og hjerter blandt unge borgere i Vollsmose de seneste seks år. Han flyttede til Odense-bydelen i 2014 og tog en bachelor i interkulturel pædagogik og arabisk på Syddansk Universitet.

Siden har han givet sig i kast med forskellige projekter til gavn for muslimske og andre naboer. Han fortæller:

– På et tidspunkt fik jeg kærlighed til nogle unge, der var dømt for at kaste sten og molotov-cocktails efter politiet. Jeg inviterede dem hjem til mig, hvorefter vi havde en klub i min lejlighed gennem ti måneder.

Nu går Sebastian Olesen så i gang med at danne et kirkefællesskab omkring det, ”at lære Gud bedre at kende”, som han udtrykker det.

Bag ham står Odense Vineýard, der er en frikirke med amerikanske rødder. Frikirker er selvstændige kirker, og Vineyard betyder ”vingård” – et billede på det kristne fællesskab, som er brugt i Bibelen.

– Det bliver et kirkefællesskab, som økonomisk, organisatorisk og på alle måder er en del af Odense Vineyard. Det giver en stor frihed til at kunne fokusere på bare at være til stede i Vollsmose og gøre en forskel her, fortæller Sebastian Olesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vineyard Vollsmoses slogan er ”Lad os sammen gøre en forskel.” Alle i Vollsmose fra alle etniske, kulturelle og religiøse baggrunde inviteres til at være med, pointerer han.

Ud over det nye kirkefællesskab har Sebastian Olesen stiftet foreningen Al-Beshara som har til formål at bygge venskaber mellem muslimer og kristne og derigennem formidle budskabet om Guds kærlighed.

– Jeg er blevet mødt af Guds ufortjente barmhjertighed, og det er en oplevelse, jeg gerne vil give videre til andre, fortæller han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det nye kirkefællesskab starter op i oktober med sociale arrangementer og invitation til såkaldte ”netværksgrupper”.

– I netværksgrupperne vil vi lære hinanden at kende, lære om hvem Gud er, bede sammen og have fællesskab med hinanden. Når vi bliver nok mennesker i disse grupper, vil vi senere starte nogle månedlige gudstjenester eller lignende som mennesker i Vollsmose kan relatere til, fortæller Sebastian Olesen.

Han holdt informationsaften om projektet onsdag den 16. juni kl. 19 i Birkeparken 234 Odense Ø.

Følg med på Facebook-begivenheden: Vineyard Vollsmose infoaften: https://fb.me/e/1nGo6wqQr
Se mere om Vineyard Vollsmose – en del af Odense Vineyard eller kontakt www.vineyardvollsmose.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: