Ny dokumentar om Billy Graham

Public Broadcasting Service i USA har produceret en to timer lang dokumentar om Billy Graham.

En ny amerikansk dokumentar om nu afdøde pastor Billy Graham, som forkyndte evangeliet for mange hundrede millioner mennesker i hele verden, havde premiere i USA den 17. maj.

Filmen ”Prayer, Politics, Power” handler ikke kun om hovedpersonens evangeliske kampagner verden over, men også om hans personlige liv og dagligdag som efterfølger af Kristus, skriver Christian Headlines.

I den to timer lange dokumentar, som er en del af Public Broadcasting Service’s (PBS) Emmy-vindende serie ”American Experience”, er der fokus på Billy Graham som forkynder i hele verden, men også på hans store rolle i dannelsen af den evangelikale bevægelse i USA.

Filmen er produceret af Helen Dobrowski og instrueret af Sarah Colt og Cameo George.

William Franklin Graham, (Billy Graham) blev født den 7. november 1918, kun fire dage før afslutningen af Første Verdenskrig. Han voksede op på en gård under Depressionen og blev omvendt som 16-årig.

Billy Graham fik en stor del af sin oplæring som evangelist gennem radioudsendelser samt i organisationen Youth for Christ.

Efter Anden Verdenskrig har han prædiket i både Europa og USA, og Gallup har nævnt ham blandt ”Verdens ti mest beundrede mænd” 54 gange. Det anslås, at Graham personligt nåede at forkynde evangeliet for 210 millioner mennesker, før han døde i en alder af 99 år.