Bymissionær har 40 års jubilæum

Viggo Wive har været missionær i 40 år.

1. august kan den 69-årige bymissionær i København, Viggo Wiwe, markere sit 40-års jubilæum som ansat i Luthersk Mission (LM).

Den kommende jubilar blev for 40 år siden uddannet fra LM’s daværende missionsskole i Hillerød. Han blev derefter ansat til opgaver med at fortælle det kristne budskab til mennesker i Danmark – en opgave, han har udført troligt lige siden.

Viggo Wiwe er født sønderjyde og er opvokset på en gård i nærheden af Rødekro. Han er oprindeligt uddannet inden for bilbranchen, men fra 1979-1981 tog han et jobmæssigt spring og uddannede sig til missionær på LM’s Missionsskole. Herefter blev han antaget til en tjeneste i Luthersk Mission i Danmark, først som ungdomssekretær i Vestdanmark og siden i Østdanmark.

Da årene som ungdomssekretær var slut, blev han ansat som bymissionær i København.

De seneste 10-12 år har han været daglig leder af Københavns Nærradio, som har til huse i LM’s missionshus på Amager. Radioen er en af Danmarks ældste lokalradioer – og har faktisk i år også sendt i 40 år. Den drives af Luthersk Mission og Indre Mission i fællesskab, og stationen sender kristne programmer 24 timer om ugen ud over hele København og omegn.

Ud over dansk indhold sendes også udsendelser på engelsk, arabisk, farsi og kinesisk. På den måde er Viggo Wiwe med til at nå ud til mange københavnere med evangeliet om Jesus. I en periode har han desuden sideløbende været ansat som præst i LM’s frimenighed, Nordvestkirken.

Han er gift med Lone og bor i Lyngby. Parret har to vokse sønner, der begge bor i København.