Kirker beder for ung politibetjent i koma

En 31-årig politibetjent, som er aktiv i frikirken Aarhus Vineyard, blev d. 18 juni påkørt af en bil med høj fart, mens han stod klar til at lægge ’stop sticks’ ud i et lyskryds.

Det var netop for at stoppe en vanvidsbilist, som allerede var på flugt fra politiet og minuttet før havde været tæt på at køre en anden betjent ned.

Den 20-årige fører af bilen er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for en hel stribe af forseelser: Vold mod polititjenestemand, forsætlig fareforvoldelse, uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra et færdselsuheld, hærværk af betydeligt omfang samt færdselslovens § 118, stk. 10, jf. § 126, stk. 1, nr. 4 og § 118, stk. 1.

Føreren, Mohamad Tarek Younes, har endda tidligere pralet af med egne ord at være ”vanvidsbilist” i en video på Ekstrabladet og har sagt ”Jeg kører over for rødt hele tiden. Det er ikke, fordi en rød lygte skal forhindre mig i at køre over. Hvis der er frit, så kører jeg jo bare.” Og denne gang gik det altså helt galt.

I en kommentar udtrykte justitsminister Nick Hækkerup (S) sin forfærdelse over hændelsen.
»Jeg er forfærdet over at høre, at en ung betjent er blevet påkørt.

Endnu engang er et menneskes liv sat på spil af en ussel flugtbilist, og denne gang har det ramt en politibetjent i tjeneste – et af de mennesker, som hver dag går på arbejde for at passe på os alle.«
Mine tanker går til betjenten og hans nærmeste,« udtalte justitsministeren.

Bed for ham!

Den 31-årige politibetjent har fået flere hjerneblødninger, begge lunger sammenklappet, samt andre indre og ydre kvæstelser. Han ligger fortsat i koma og er i kritisk tilstand.

I Vineyard-kirkerne over hele landet samt i andre kirker blev der i søndags bedt for ham til gudstjenesterne. Og der opfordres til, at kristne over hele landet beder for hans helbredelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: