Frelsens hær overvejer at droppe uniformen

Camilla Thomas i traditionel FH-skjorte.

Frelsens Hærs nye landsleder, Jan Risan, kommer med den opsigtsvækkende melding i et interview med Kristelig Dagblad.

Med sine særlige uniformer er den kristne organisation og frikirke lettere at kende for mange danskere, fortæller den nye landsleder Jan Risan. Til gengæld er Frelsens Hær måske ikke så let at identificere sig med for folk idag – og derfor kan den have behov for at ændre sit image de kommende år, siger han.

Han mener, at udtrykket med uniformerne kan virke gammeldags i vores tid og siger, at hvis folk kan have svært ved at relatere til det, så må man ændre det.

Siden Frelsens Hærs begyndelse i 1865, har man båret uniformer, og langt de fleste danskere har mødt Frelsens Hær med deres sorte uniformer i gadebilledet, når de har samlet ind eller spillet til jul. Man valgte i sin tid at være organisation efter et militært forbillede, med generaler, kommandører, majorer, officerer og soldater og dermed også uniformer.

Sarah Novak i t-shirt med logo.

Frelsens Hærs nye ledelse i Danmark ønsker at udvikle og gøre FH relevant i vores tid. Man oplever stadig stor opbakning og velvillighed i befolkningen og vil derfor arbejde for, at relevans og kommunikation passer til tiden. Derfor er uniformerne også til revurdering.

– Uniformen giver en unik mulighed for at være synlige, men vi ser lige nu på andre muligheder, siger Jan Risan. Idag er den militære uniform mere til officielt brug. I stedet går man i T-shirt med Frelsens Hærs skjold på.