Bøn i 50 års fødselsdagsgave til Christiania

Betina Enemark fra BreakThrough Danmark og John Andersen, præst i Christianiakirken, er gået sammen om at bede for fristaden.

Præst i Christianiakirken John Andersen og Betina Enemark fra BreakThrough Danmark kalder til bøn for Christiania. Det sker i anledning af fristadens 50-års-jubilæum og efter et profetisk ord om Christiania fra Tomi Arayomi i 2018.

I 50 års fødselsdagsgave til Christiania er BreakThrough Danmark og Christianiakirken gået sammen om at bede for vækkelse på fristaden. 100 forbedere søges.

Fristaden får en åndelig fødselsdagsgave som stort tillykke med at være blevet bevaret i 50 år. Afsenderen er BreakThrough Danmark og Christianiakirken sammen med forhåbentlig snart 100 forbedere, der gennem efteråret beder for beboere og besøgende på Christiania.

En fristad på bjerget

Præst i Christianiakirken, John Andersen, sammenligner Christiania med en by, der ligger på et bjerg og ikke kan skjules som beskrevet i Matthæusevangeliet 5:14: ”Sker der et mord på Christiania, som for nyligt i juli, får det meget mere opmærksomhed, end hvis det var sket et hvilket som helst andet sted,” siger John.

Christiania har siden sin dramatiske fødsel for 50 år siden tiltrukket danskernes opmærksomhed gennem årene. Samtidig er fristaden i den store verden kendt som en turistattraktion.
Søndag den 26. september kl. 18 er der et 50 års fødselsdags-lovsangsarrangement på Pusher Street med OC Åben Kirke og Christianiakirken.

Profetier om Christiania

I april 2018 var Tomi Arayomi fra My Church Windsor i Storbritanien gæst i Roskilde Baptistkirke, hvor han leverede en profeti om, at Gud vil tage sig af Christianias fæstningsværker. Tomi Arayomi kendte ikke til Christiania.

Betina Enemark fra BreakThrough Danmark var værtinde på mødet i Roskilde. I december 2019 oplevede hun, at Guds ånd spurgte hende: ”Vil du give mig 2020 på Christiania?”.

Efter åndelig og praktisk forberedelse begyndte hun og en bedegruppe fra første uge i 2020 at bede hver tirsdag kl. 10-16 fra Christianiakirken. Stadig her i 2021 er gruppens fokus på Christiania.

”Når kristne fra hele landet, som har bøn på hjerte, står sammen i enhed og beder for Christianias vækkelse – beboerne, virksomhederne, organisationerne, arbejderne og besøgende – må der ske en forskel, som vi har brug for at se både på Christiania og i Danmark,” siger Betina.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi oplever, at Gud vil gøre Christiania til en oase, hvor mennesker møder Guds kærlighed,” siger John og Betina samstemmende.

Christianiakirkens indretning har det bedste fra to verdener

Forbedere søges

I år har BreakThrough Danmark startet med lovsang og bøn på græsplænen mellem Christianiakirken og Den Grå Hal. Derved er der opnået kontakt med flere beboere, som er blevet besøgt og bedt for, og de har oplevet helbredelser og opmuntringer.

BreakThrough Danmark har indsamlet penge til en Christ-meeting-point-cykel, hvorfra de serverer en gratis kop kaffe eller te, en småkage eller suppe. At række ud på den måde leder til gode samtaler og mulighed for forbøn og at dele Guds kærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi oplever allerede, at når vi er der, opsøger folk os selv. En af reaktionerne lød: ”Da jeg hørte lovsangen, blev jeg fyldt med fred”,” siger Betina Enemark.
Her i september samt i oktober og november søges 100 forbedere til at melde sig til at bede for fem konkrete husstande eller virksomheder på Christiania. I december inviteres alle forbedere til en fest på Christiania.

”Det er på mit hjerte, at ligesom Paulus gik ind i en by, og byen blev transformeret, så er det, hvad Jesus ønsker for hver og én på Christiania og for alle besøgende,” siger Betina Enemark.
Forbønnen fortsætter i 2022:

”Vi bliver ved, til vi har set transformationen i menneskers liv, og vi er kun lige gået i gang med at se det,” siger Betina Enemark.