Hans-Jørgen skal øge støtten til forfulgte kristne

Flere virksomheder, kirker og politikere skal ind i kampen, mener Open Doors Danmark og Færøerne.

– Forfulgte kristne har brug for vores støtte og opmuntring, siger Hans-Jørgen Knudsen.

”Øg støtten til forfulgte kristne”. Sådan lyder opgaven for konsulent Hans-Jørgen Knudsen, som netop er blevet ansat af Open Doors, hvor han skal have fokus på politikere og erhvervsliv.

Kurven går den forkerte vej, når det gælder antallet af forfulgte kristne. Derfor har Open Doors Danmark og Færøerne ansat konsulent Hans-Jørgen Knudsen til at engagere flere politikere i kampen for trosfrihed.

En mindre del af dansk erhvervsliv har allerede valgt at engagere sig i Open Doors’ indsatser for forfulgte kristne. Med den nye ansættelse skal flere virksomheder have mulighed for at være med.

Hans-Jørgen Knudsen har blandt andet været kommunikationschef i Bibelselskabet og partisekretær for Kristendemokraterne. I dag driver han sit eget konsulentbureau, der løser opgaver for ngo’er og uddannelsessektoren.

”Vi er glade for at kunne trække på Hans-Jørgen Knudsens mangeårige erfaring fra kristent arbejde og hans politiske netværk i arbejdet med at engagere erhvervsledere, kirker og politikere i kampen for trosfrihed,” siger René B. Ottesen, generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne.

Hjertesag

Den nytiltrådte konsulent håber på positiv respons, når han kontakter virksomheder og politikere.

”Jeg tror, at mange i Danmark er klar over, at situationen er alvorlig for kristne i en række lande. Derfor er der brug for, at alle vi, som lever i lande, hvor der ikke kun er religionsfrihed af navn, men også af gavn, træder i karakter på vegne af den forfulgte kirke. De kan ikke kæmpe kampen alene, men har brug for, at vi støtter, hjælper og opmuntrer dem,” fastslår han og fortsætter:

”Den forfulgte kirke har altid stået mit hjerte nær, og jeg ser frem til at skulle bidrage med mine kompetencer og mit netværk i forhold til at støtte og opmuntre forfulgte kristne verden over.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Open Doors er en international ngo, som siden 1955 har arbejdet blandt forfulgte kristne i flere end 60 lande verden over. Den danske afdeling har eksisteret siden 1996.

Hver år udgiver organisationen en liste over de lande i verden, hvor kristenforfølgelsen er værst. I 2021 var der således 340 millioner kristne i 73 lande, som oplevede fra høj til ekstrem høj grad af forfølgelse – og flere end 4.700 kristne blev sidste år slået ihjel på grund af deres tro.