Kristne tvinges til at bede for martyrer fra Den Røde Hær

De studerende på Fujian’s teologiske seminarium blev tvunget til at bede for Den Røde Hærs martyrer. Foto: Bitter Winter.org

Kristne i Kina må ikke bede for de kristne, som er blevet forfulgt og dræbt under kommunistregimet. Selv martyrer fra kejsertiden må ikke mindes. Men nu bliver de kristne tvunget til at mindes ”Kinas martyrer i kampen mod den japanske aggression”, skriver magasinet Bitter Winter.

Ind imellem bliver alle kristne i Kina tvunget til at mindes landets politiske martyrer. For to uger siden blev de studerende på Fujian Theological Seminary, som er medlemmer af den protestantiske Tre-selv-kirke opfordret til at mindes martyrerne fra krigen mod Japan.

Samtidig skulle de studerende bede for en ”fredelig genforening” af Kina, hvilket handler om forholdet til Taiwan.

Den regeringskontrollerede Tre-selv-kirke havde skrevet til alle sine menigheder, at de skulle fejre det 76. jubilæum for ”det kinesiske folks sejr i modstandskampen mod den japanske aggression” med ”freds-bønner” i dagene omkring den 3. september