Missionsforbundet skifter navn til nytår

John Nielsen, generalsekretær i Det Danske Missionsforbund ved årsmødet. Til nytår skiftes navnet til Evangelisk Frikirke Danmark.

Det Danske Missionsforbund skifter navn til Evangelisk Frikirke Danmark. Beslutningen skete på årsmødet med et stort flertal bag navneforandringen.

Det var et historisk møde på Vanggaard udenfor Stenum i Vensyssel, da man i 1888 blev enige om at danne et forbund af frie menigheder under navnet Det Danske Missionsforbund. Også kendt under navnet Missionsforbundet.

133 år senere til årsmødet sidste weekend i august i Grindsted besluttede et stort flertal af de fremmødte fra forbundets menigheder en navneforandring. Fra Det Danske Missionsforbund til Evangelisk Frikirke Danmark.

Proces siden 2017

Siden 2017 har der været drøftet et nyt navn. En af årsagerne til det er, at ordet ”forbund” oftest forbindes med faglige organisationer og ikke så meget med noget kirkeligt.

Processen med at finde et nyt og passende navn, som der kunne opnås enighed om, har været lang.

Det nye navn signalerer en tydelig placering i den frikirkelige del af kristendommens kirkeliv.

”Desuden svarer det nye navn til, hvad mange af vore søsterkirker hedder rundt omkring i verden, ligesom det matcher den internationale organisation, som binder disse kirker sammen i et globalt netværk under navnet, IFFEC, International Federation of Free Evangelical Churches,” udtaler generalsekretær John Nielsen i et Facebook-opslag fra Det Danske Missionsforbund på vegne af hele landsledelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Navneforandring i 2022

Foreløbig er navnet stadig Det Danske Missionsforbund. Navneskiftet finder sted ved indgangen til det nye år, den 1. januar 2022.

”Fra Landsledelsens side glæder vi os over den store og markante opbakning, som menighederne viste ved afstemningen på årsmødet,” udtaler John Nielsen.
På engelsk bliver navnet Evangelical Free Church of Denmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: