Politibiler i regnbuefarver skal bekæmpe had-kriminalitet

Britisk politi går i ”fuldt klovne-mode” for at få borgere til at rapportere ”hadkriminalitet”, skriver netavisen Not the Bee.

Flere britiske medier har kommenteret, at politiet med regnbuefarvede biler nu vil opmuntre borgere til at melde alt det, der opfattes som chikane mod minoriteter.

”Alle og enhver ved, at den bedste måde at bekæmpe kriminalitet på, er med regnbue-farvede biler, og at den bedste måde at bekæmpe had på er ved at opfordre folk til at sladre om hinanden for udtalelser, de ikke bryder sig om,” skriver netavisen Not the Bee sarkastisk. Ifølge avisen The Telegraph skal de farvestrålende biler få borgerne til at melde andre for racisme, homofobi og transfobi blandt andet på de sociale medier.

En domstol i London frifandt i starten af august den 49-årige Hazel Lewis for at have truet ikke-kristne med knivstikkeri. Hazel Lewis havde prædiket uden for Findsbury Park-stationen i det nordlige London den 12. februar 2020. Her skulle hun ifølge øjenvidner have brugt truende sprog og fået et barn til at græde, da hun besvarede en provokation fra en tilhører med ordene: ”Du er en advokat for Satan, og jeg irettesætter dig i Jesus’ navn”.

I anklagen fra tre borgere hed det derimod, at hun skulle have opfordret til angribe syndere med knive, og hun blev arresteret for homofobiske og racistiske udtalelser. Hazel Lewis kunne dog via en lydoptagelse bevise, hvad hun virkelig havde sagt, og dommeren frifandt hende derfor for anklagerne.