Fond redder 5.100 kristne og andre grupper fra Afghanistan

– Vi vil ikke glemme dem, der er efterladte i Afghanistan, lover Glenn Beck fra Nazarene Fund.

NGO’en Nazarene Fund har evakueret 5.100 kristne og andre personer fra risikogrupper i Afghanistan ud af landet efter Talibans magtovertagelse.

Narene Fund, der er grundlagt af den konservative debattør Glenn Beck, hjælper forfulgte kristne. I forbindelse med evakueringen fra Afghanistan indsamlede opganisationen over 30 mio.$ (knap 190 mio. danske kroner) efter Biden’s udmelding om at trække USA’s tropper ud af landet senest den 31. august, skriver ChristianHeadlines.com.

Pengene er fortrinsvis blevet brugt til flytransport af de mange flygtninge. Men der er stadig mange kristne og andre risikogrupper, der ikke er kommet ud af Afghanistan.

”Vi vil ikke glemme dem, der er efterladt. Vores mission der vil bare blive sværere og mere farlig,” udtaler Glenn Beck ifølge Christian Headlines. De evakueredes fremtid er dog stadig uvis.

– Vi må se på, hvad vi nu skal gøre med de 5.100 flygtninge, som opholder sig i et andet land, mens de spekulerer over, hvem der vil have dem. Desværre vil det absolut ikke være Amerika, fastslår Beck. Han tilføjer: ”Må Gud velsigne flygtningene og deres nye hjemlande, og må han hele deres land. Disse flygtninge er gode og trofaste tjenere, som gør mig flov over at kalde mig en kristen”.

Sidste lørdag kunne Nazarene Fund’s CEO Tim Ballard oplyse, at USA’s regering havde lukket lufthavnen i Kabul. Det betød, at NGO’en måtte gå i dækning og opgive at udsende nyhedsmails om flygtningene. Tim Ballard oplyste, at der var meget arbejde, som NGO’en ikke kunne informere om. Nazarene Fund har været i kontakt med ”bogstaveligt talt hundreder af mennesker”, som sidder fast i Kabul. De er i fare, enten fordi de er kristne, eller fordi de har hjulpet USA.

-Vi beder for jer. Bliv ved med at søge Gud, så han kan sende mirakler fra himlen, og vi kan komme og hente jer ud til friheden, opfordrer Tim Ballard de tilbageblevne.