Arendt taler om åbne kristne værdier og stikker til Ellemann

Formand Isabella Arendt fra Kristendemokraterne rettede kritik af Venstre på årets landsmøde:

– Det kan undre, at Venstre har brugt den efterfølgende uge på at lave familiepolitik sammen med Enhedslisten og de andre røde partier, hvor familiens frihed begrænses, sagde hun og pegede på KD’s egen politik, hvor de ønskede 9 ugers ekstra barsel:

– I KD er familiepolitik noget vi gør for familiernes og børnenes skyld. Barsel er ikke arbejdsmarkedets redskab til at tvinge lighed igennem mellem mænd og kvinder, sagde hun, og nævnte, at KD sammen med Konservative forlod forhandlingerne.

Samtidig sagde hun, at pilen i øjeblikket peger på Konservatives Søren Pape som den statsministerkandidat, der kan få gennemført mest KD-politik efter et kommende valg.

KD ønsker også, at gøre noget ved den stor ensomhed i Danmark. Der blev talt om ’en national plan for ensomhed’. KD mener, at samfundsproblemer som arbejdsløshed, integration og engagement lettere vil blive løst, hvis færre er ensomme:

– Det er gennem relationerne, vi kan gøre en faktisk forskel. Når vi kender hinanden, kan vi flytte hinanden.
Det skal blandt også ske gennem en styrkelse af psykiatrien:

– Når vi i KD taler om psykiatrien med så stor alvor, er det fordi, at netop relationer og mental trivsel er fundamentet for livskvalitet, understregede Arendt.

– Ensomhed fører desuden ofte til psykiske problemer, fordi det er helt afgørende for os som mennesker, at vi indgår i fællesskab med andre mennesker. Det har vores samfund glemt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KD’s tre reformer

KD ønsker tre store reformer:

– Der skal være lavere skat på arbejde. Vi vil lempe skatten i bunden massivt og samtidig sætte grænsen for topskat op. Det giver 14.300 i øget arbejdsudbud.

– Vi skal åbne mere for udenlandsk arbejdskraft fra resten af Europa og verden. Vores ambition er 30.000 i øget arbejdsudbud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi skal af med reformer, som forhindrer mennesker i at tage ekstra arbejde, sagde hun og nævnte pensionister og flygtninge, som nogle der skulle kunne arbejde mere.
Kristne værdier styrker

Arendt talte imod, at Danmark som land lukker sig om sig selv:

– Det hyldes af nogle som beskyttelse af danskerne – eller beskyttelse af vores kristne værdier og kultur, sagde hun og fortsatte:

– Danske, kristne værdier er ikke skrøbelige idéer, som fordufter i vinden, så snart den mindste blæst rammer dem. Det er på tide, at vi igen bliver modige nok til at forstå, at kristne værdier er en styrke i Danmark, der gør os stærke nok til at åbne os mod resten af verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Alle danskere skal kunne forelske sig ude i den store verden og tage ægtefælle og børn med til Danmark og leve her. I deres eget land.